dimarts, 15 de setembre del 2009

Massa Fosca a Le Bruit de la Neige

MASSA FOSCA és un projecte creat per construir música instrumental en torn de la poesia de Vicenç Altaió.

Ha estat presentat en directe al Festival SIgnal a Cagliari, Sardenya, el 8 de novembre de 2008 i al Festival Le Bruit de la Neige a Faverges, França, el 5 de juny de 2009.
Després de la excel·lent acollida de l'actuació al festival francès, aquest s'ha decidit a editar-la en format àudio CD. El màster l'hem fet a partir de l'enregistrament de taula de mescles del concert, treballant tot el senyal en analògic (equalització i compressió a transistors) per minimitzar la lleugera pèrdua d'harmònics produïda pels previs i conversors d'aquella taula.

Un interessant projecte de Víctor Nubla (clarinet elèctric i sàmpler), Jaume Pantaleón (guitarra elèctrica) i Sebastià Jovani (veu elèctrica). http://www.hronir.org/massafosca.htm

Petrushka enregistra dos temes

Enregistrats a Last Studios per en Franki l'Abril de 2009 i mesclats a l'Agost al mateix lloc, Petrushka (Nacho Lois, Tony jackson i Julio Silvetti) ens donen un tast del seu Rock Progresssiu que evoluciona de les influències dels mestres dels 70s cap a un so molt més actual.

"Nerve" i "Slow Motion" son dos exemples d'aquesta barreja de Rock Progressiu, Free Jazz (en menor mesura en aquests temes) i Improvisació que segurament us transportaran a la frontera entre territoris coneguts (King Crimson, Van der Graaf Generator...) i les sonoritats més actuals del gènere.

Masteritzats a 24 bits i 96 khz hem ressaltat els harmònics passant la mescla per vàlvules i aplicant-hi compressió a transistors. El resultat ha estat un so ric, com en els vinils, però amb la definició del digital intacte.
Podeu saber-ne més a http://www.myspace.com/petrushkarock