dijous, 9 de setembre del 2010

LEM EMANACIONS

Les LEM-emanacions exploren mons paral·lels de l'escena local d’aquesta ciutat. Una altra escena no tan evident formada per cèl·lules sonores que cerquen l’exactitud del subconscient i la memòria del cosmos.
La segona edició de les LEM-emanacions presenta dos projectes irresistibles: la reencarnació de 12twelve amb el projecte de José Rosselló i Jaume Pantaleón: Atleta i l'avatar més visceral de QA'A, amb Victor Hurtado i Ben O'Mahoney: Huan

HUAN
Música primitivista i d'inspiració màgica, Huan és creat gairebé sense adonar-se’n per Víctor Hurtado, la força creativa darrere de Qa'a, en el 2007. El seu arsenal litúrgic inclou una instrumentació que va des de viola elèctrica, el piano i la flauta d'encantador de serps fins a plats de bateria, sintetitzadors modulars i instruments de creació pròpia. Les seves intervencions són un cafarnaüm de pulsions sexuals animalístiques,  cervells rèptils, el noise zen, surrealisme i minimalisme. Una proposta visceral i viva, gairebé com un organisme; un organisme a voltes malalt, d’altres moribund i en alguns casos excitat, que ha estat present a festivals com Cap Sembrat, (((Gargall))) o el Sónar.

ATLETA
El projecte de Jaume Pantaleón i Jose Rosselló recupera les cendres roents de 12twelve, mítica formació de la que en van ser part integrant i decisiva, i en perllonga les seves fuetades a través d’un exercici que, com bé indica el seu nom, té molt de musculosa maquinària, bevent amb el mateix esperit esportiu del kraut rock, la psicodèl·lia i l’experimentació electrònica i que, en el seu tour de force particular, aixeca els peus del terra i s’endinsa en un viatge còsmic d’imprevisibles conseqüències. Un itinerari sonor rigurós com un mecanisme de rellotgeria, els engranatges del qual es mouen amb grans dosis de fibra, pols constant i el llampec cerebral com a únic dopatge.

17 de setembre 2010 / LA FONTANA/Gran de Gràcia 190-192/

obertura portes 21 h. /concerts: 22 h.