dimarts, 8 de maig del 2012

ELS LÍMITS DE LA VEU: JAAP BLONK I JOAN LA BARBARA A BARCELONA POESIA


En el marc del Festival Internacional de Poesia de Barcelona, l’auditori de la Fundació Joan Miró acollirà per segon any consecutiu una sessió intensa d’exploració de la veu en el context de la poesia. Enguany, dos convidats d’excepció: Joan La Barbara (Filadèlfia, EUA, 1947) i Jaap Blonk (Woerden, Països Baixos, 1953). Joan La Barbara és un referent indiscutible de la música vocal. Ha investigat durant dècades les possibilitats més extremes i excitants de la veu, i ha estat al costat de grans noms de la música contemporània, com ara John Cage i Morton Feldman. Interpretarà les peces Conversations, que és un conjunt de converses imaginàries, Solitary Journey, Circular Song i Habité par ses rêves et des phantasms. D’altra banda, el compositor, performer i poeta Jaap Blonk és un dels noms imprescindibles de l’actual escena de la poesia sonora i la improvisació vocal. Com a cloenda de la vetllada, oferiran una improvisació conjunta.

El dijous 10 de maig a les 20.30 h, a l'auditori de la Fundació Joan Miró. Entrada gratuïta; aforament limitat.





GTS ACTIVA EL DISPOSITIU ECLÍPTICA

Al 2009 Gràcia Territori Sonor i l'Observatori Astronòmic de Castelltallat van endegar un dispositiu exploratori que posava en contacte el macrocosmos i el microcosmos, la terra i el firmament, l'art sonor i la ciència. En el decurs de les seves tres primeres edicions, Eclíptica ha estat un projecte en creixement exponencial que ha donat lloc a diverses residències, impulsat projectes discogràfics, ha obert sendes de diàleg i experimentació entre disciplines i ha esdevingut un factor de dinamització social i cultural per al territori de la serra de Castelltallat i per a tota la comarca del Bages.

Al 2012, Eclíptica viu la seva quarta activació, comptant novament amb la implicació activa del director de l'Observatori, Toni Guntín, i de l'artista Jordi Girbén com a conductors i assessors del projecte. Amb dos nous residents, Adrià Bofarull -la residència del qual s'enceta aquesta setmana- i Maria Rodés, i amb un camp exploratori apassionant el resultat del qual viurà la seva presentació pública  en el decurs del mes de juliol.

enllaços 
bloc de Gràcia Territori Sonor  
Experimental Music from Catalonia  
Petxina  
Marabunta # 2  
Arxiu Domus