dimarts, 11 de desembre del 2012

Impronit 43



Última Impronit de 2012: l’any en que a les Impronits es van trobar la música i la dansa. Aquest feliç encontre ha generat sessions intenses i descobertes inesperades. Hi ha hagut intensitat, dramatisme, humor, geometries i acceleracions, silencis i explosions. 

Res millor per acabar l’any que convidar dos músics que van estar en l’orígen de les Impronits, en 2008, i van constituir dins d’Aixònoéspànic la diabòlica secció rítmica de les 21 primeres edicions: Quicu Samsó a la bateria i Albert Guitart al baix, que aquest cop no teixiran la seva trama sòlida i volàtil per a d’altres músics, sinó per a dos ballarins de gran personalitat, Roser López i Sebastián García Ferro

Tots quatre exploradors clouran les impronits 2012. No t’ho perdis.

Dijous 20 a les 20 h, a la Sala 0 de La Caldera. Aportació: 5 €




Gràcia Territori Sonor 

La Caldera centre de creació de dansa i arts escèniques
Torrent d’en Vidalet 43 (gràcia)       
+34 93 415 68 51


CONVOCATÒRIA DEL XXVII PREMI INTERNACIONAL LUIGI RUSSOLO 2013 EN EL CENTENARI DE LA PUBLICACIÓ DE L’ART DELS SOROLLS


El premi internacional Luigi Russolo és un dels més prestigiosos concursos de composició electroacústica. Es va iniciar l’any 1979 com a homenatge al pintor i compositor Luigi Russolo, el creador de la música sorollista. Inicialment i durant 40 anys el Concorso Internazionale Luigi Rusolo va ser organitzat per Gian Franco Maffina i Rossana Maggia.

Després d’una pausa breu el concurs reaparegué l’any 2010 coorganitzat per
Studio Forum i Gràcia Territori Sonor en el context dels festivals Le Bruit de la Neige (Annecy) i el Dispositiu LEM (Barcelona).

Per segon any consecutiu aquest edició es realitzarà en dues localitzacions, la Soierie de Faverges (França) l'1 de juny de 2013 i al mes d’octubre de 2013 en el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).


OBJECTIUS DEL CONCURS:

Studio Forum (Annecy- Festival Le Bruit de la neige) i Gràcia Territori Sonor (Barcelona – Dispositiu LEM) anuncien novament el concurs Luigi Russolo - Rossana Maggia, ara en la seva trenta-dosena edició amb l’objectiu de fomentar la creació de música experimental i electroacústica especialment aquella que està basada en la semàntica sònica de Luigi Russolo.


CONDICIONS PER A PRESENTAR UNA PEÇA:

El concurs està obert a participants de qualsevol país, compositors/artistes menors de 35 anys a la data del 29 de febrer de 2013. Hi ha una sola categoria. Cada participant pot presentar una sola peça.

No hi ha tarifa de participació en el concurs.
L’edició de 2013 és de temática lliure.
La peça ha de tenir una durada d’entre 6 i 10 minuts.
La peça s’ha d’enviar:
Abans del 31 de març 2013 (data límit)
Ha d’estar enregistrada en estèreo en un CDR marcat exclusivament amb el títol de la peça.
El CD s’ha d’acompanyar de:
-Una descripció curta de la peça sense mencionar-ne el nom del compositor.
- Un currículum separat de l’autor.
- Una fotocòpia del DNI/passaport de l’autor.

Adreça de correu:
STUDIO FORUM
7 rue du Forum
74000 Annecy - France

Cada participant haurà d’enviar un correu electrònic confirmant l’enviament del paquet a la següent adreça:

stforum@studioforum.net

JURAT:

El jurat es reunirà el dia 1 de juny 2013 a La Soierie (Faverges), escoltarà totes les peces rebudes i decidiran un 1er, 2on i 3er Premi i seleccionaran 12 peces per a participar en la final de Barcelona. Els resultats del concurs s’anunciaran a l’octubre 2013 amb la presentació de les peces seleccionades durant un concert al MACBA (Barcelona) en el context del Dispositiu LEM.

PREMIS:

S’otorgararan els següents premis:

A Faverges (FR):
· Luigi Russolo : 1er, 2on i 3er Premi
· El Jurat de Faverges seleccionarà 12 peces per a participar en la final de Barcelona.

A Barcelona (ES):
· Gran Premi Luigi Russolo (d’entre els 3 premis Luigi Russolo)
· Menció Rossana Maggia per la millor peça què incorpori veus o onomatopeies.
·  Menció Gianfranco Maffina per la millor peça què incorpori idees originals de composició.
· Menció Especial del Jurat.
- Un Premi Especial del Públic serà atorgat en una sessió oberta al MACBA durant el Dispositiu LEM 2013

- Un CD amb les peçes guanyadores serà editat per Monochromevision (Moscú)
- Cada artista guardonat rebrà 10 còpies.
- La participació en el concurs implica el consentiment de l’artista perquè la seva peça formi part del CD editat per Monochromevision.
- Es realitzarà un concert per a mostrar les peces guardonades a l’acusmonium de Studio Forum durant el festival Le Bruit de la Neige.
-  Les peces participants seran incloses en els arxius sonors de Studio Forum i Gràcia Territori Sonor.
- Les peces guanyadores s’anunciaran a les respectives webs del festival Le Bruit de la Neige i de Gràcia Territori Sonor.
- Les peces guardonades s’emetran als programes de ràdio Música i Geografia i Música i Química a l’FM de Barcelona.
- Al 2012, l’empresa ST Dupont de Faverges va proporcionar generosament regals pels tres guanyadors. El primer premi va rebre una estilogràfica Ligne 1, un producte creat l’any 1977 just dos anys abans de la primera edició del concurs (Varese, Itàlia). La història de ST Dupont està íntimament lligada a l’Ècole de Musique de Faverges ja què molts dels seus treballadors històricament han estat i són membres de la coral i la mateixa escola està localitzada dins una antiga seu de producció de la empresa.
En l’edició de 2013 el regal del “Gran Premi Luigi Russolo” (Barcelona) serà una fabulosa estilogràfica  “Andy Warhol – Elvis Presley” de ST Dupont numerat “471 de 1964” (1964 va ser l’any què Warhol va crear el retrat d’Elvis Presley) i amb l’inscripció de la mítica frase de Warhol “In the future everyone will be famous for fifteen minutes” (En el futur tothom serà famós durant 15 minuts) què revela el seu desig de posicionar-se al mateix nivell què les seves peces i immortalitzar alhora art i artista.



http://www.studioforum.net/concours/2012/index2012.html

http://gracia-territori.com/russolo.php


Entrevista a Jordi Valls (Vagina Dentata Organ)


En aquest enllaç trobareu una magnífica i clarificadora entrevista amb un altre imprescindible: Jordi Valls (Vagina Dentata Organ - WSNS)


El poeta Gabriel Alejo Jacovkis ha llençat una campanya per a obtenir financiació per a l’edició d’un llibre-disc amb 23 poemes seus acompanyat per l’històric i imprescindible baterista Quicu Samsó. 

Pots ajudar-los adquirint la teva còpia aquí


Des de fa uns dies, està disponible tota la discografia, un munt de memorabilia i d’altres element per amants del completisme, de la singular aventura que Òscar Abril Ascaso + Sedcontra van endegar a la recerca de la relació entre la filosofia i la chanson française. 

Podeu trobar-ho  aquí

PROGRAMA DE RESIDÈNCIES GTS 2012/2013

 "No es la voz que ordena la historia, es el oído." (Italo Calvino)

El programa de Gràcia Territori Sonor de residències 2012 conclou amb la tercera edició del projecte Nodescartisres com a laboratori de treball interdisciplinar amb artistes emergents que cursen les seves residències enguany en les quatre entitats històriques de Nodes de Gràcia.

Els artistes que portaran a terme el projecte de recerca conjunt durant aquest mes de desembre són: Anna Rubirola (La Caldera), Joao Lima (tragantDansa), Lucía C. Pino (Experimentem amb l’art) i Maria Rodés, la resident d’aquest any a GTS, que a més ha participat en el laboratori Eclíptica 2012 i és la primera dels tres compositors que han estat convidats a treballar en la tercera fase del projecte Domus, un projecte d’I+D+I desenvolupat per Gràcia Territori Sonor i l’illa Diagonal a partir de l’any 2010 amb l’objectiu de dissenyar un software capaç de generar so a partir del diàleg amb l’arquitectura de l’edifici i de paràmetres variables com ara l’afluència de públic, climatologia, etc.

Domus descarta l’aspecte intrusiu i massificat del que coneixem com a fil musical i proposa una ambientació sonora en transformació constant. Des de la seva activació, Domus ha anat evolucionant, tant a nivell de programació com de continguts sonors amb el concurs d’artistes i enginyers.

Enguany enceta la seva tercera fase especialment en la direcció d’establir un sistema de residències de tres compositors anuals que contribuiran a enriquir els continguts del dispositiu treballant amb l’enginyer i músic Albert Guitart, responsable de la continuïtat del procés evolutiu del sistema. Maria Rodés conclourà doncs el seu any de residència a GTS sent la primera d’aquests residents. A continuació, en 2013, prendran el seu lloc els compositors Guillermo Martorell i Paco Jordi.

http://gracia-territori.com