dimarts, 11 de desembre de 2012

CONVOCATÒRIA DEL XXVII PREMI INTERNACIONAL LUIGI RUSSOLO 2013 EN EL CENTENARI DE LA PUBLICACIÓ DE L’ART DELS SOROLLS


El premi internacional Luigi Russolo és un dels més prestigiosos concursos de composició electroacústica. Es va iniciar l’any 1979 com a homenatge al pintor i compositor Luigi Russolo, el creador de la música sorollista. Inicialment i durant 40 anys el Concorso Internazionale Luigi Rusolo va ser organitzat per Gian Franco Maffina i Rossana Maggia.

Després d’una pausa breu el concurs reaparegué l’any 2010 coorganitzat per
Studio Forum i Gràcia Territori Sonor en el context dels festivals Le Bruit de la Neige (Annecy) i el Dispositiu LEM (Barcelona).

Per segon any consecutiu aquest edició es realitzarà en dues localitzacions, la Soierie de Faverges (França) l'1 de juny de 2013 i al mes d’octubre de 2013 en el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).


OBJECTIUS DEL CONCURS:

Studio Forum (Annecy- Festival Le Bruit de la neige) i Gràcia Territori Sonor (Barcelona – Dispositiu LEM) anuncien novament el concurs Luigi Russolo - Rossana Maggia, ara en la seva trenta-dosena edició amb l’objectiu de fomentar la creació de música experimental i electroacústica especialment aquella que està basada en la semàntica sònica de Luigi Russolo.


CONDICIONS PER A PRESENTAR UNA PEÇA:

El concurs està obert a participants de qualsevol país, compositors/artistes menors de 35 anys a la data del 29 de febrer de 2013. Hi ha una sola categoria. Cada participant pot presentar una sola peça.

No hi ha tarifa de participació en el concurs.
L’edició de 2013 és de temática lliure.
La peça ha de tenir una durada d’entre 6 i 10 minuts.
La peça s’ha d’enviar:
Abans del 31 de març 2013 (data límit)
Ha d’estar enregistrada en estèreo en un CDR marcat exclusivament amb el títol de la peça.
El CD s’ha d’acompanyar de:
-Una descripció curta de la peça sense mencionar-ne el nom del compositor.
- Un currículum separat de l’autor.
- Una fotocòpia del DNI/passaport de l’autor.

Adreça de correu:
STUDIO FORUM
7 rue du Forum
74000 Annecy - France

Cada participant haurà d’enviar un correu electrònic confirmant l’enviament del paquet a la següent adreça:

stforum@studioforum.net

JURAT:

El jurat es reunirà el dia 1 de juny 2013 a La Soierie (Faverges), escoltarà totes les peces rebudes i decidiran un 1er, 2on i 3er Premi i seleccionaran 12 peces per a participar en la final de Barcelona. Els resultats del concurs s’anunciaran a l’octubre 2013 amb la presentació de les peces seleccionades durant un concert al MACBA (Barcelona) en el context del Dispositiu LEM.

PREMIS:

S’otorgararan els següents premis:

A Faverges (FR):
· Luigi Russolo : 1er, 2on i 3er Premi
· El Jurat de Faverges seleccionarà 12 peces per a participar en la final de Barcelona.

A Barcelona (ES):
· Gran Premi Luigi Russolo (d’entre els 3 premis Luigi Russolo)
· Menció Rossana Maggia per la millor peça què incorpori veus o onomatopeies.
·  Menció Gianfranco Maffina per la millor peça què incorpori idees originals de composició.
· Menció Especial del Jurat.
- Un Premi Especial del Públic serà atorgat en una sessió oberta al MACBA durant el Dispositiu LEM 2013

- Un CD amb les peçes guanyadores serà editat per Monochromevision (Moscú)
- Cada artista guardonat rebrà 10 còpies.
- La participació en el concurs implica el consentiment de l’artista perquè la seva peça formi part del CD editat per Monochromevision.
- Es realitzarà un concert per a mostrar les peces guardonades a l’acusmonium de Studio Forum durant el festival Le Bruit de la Neige.
-  Les peces participants seran incloses en els arxius sonors de Studio Forum i Gràcia Territori Sonor.
- Les peces guanyadores s’anunciaran a les respectives webs del festival Le Bruit de la Neige i de Gràcia Territori Sonor.
- Les peces guardonades s’emetran als programes de ràdio Música i Geografia i Música i Química a l’FM de Barcelona.
- Al 2012, l’empresa ST Dupont de Faverges va proporcionar generosament regals pels tres guanyadors. El primer premi va rebre una estilogràfica Ligne 1, un producte creat l’any 1977 just dos anys abans de la primera edició del concurs (Varese, Itàlia). La història de ST Dupont està íntimament lligada a l’Ècole de Musique de Faverges ja què molts dels seus treballadors històricament han estat i són membres de la coral i la mateixa escola està localitzada dins una antiga seu de producció de la empresa.
En l’edició de 2013 el regal del “Gran Premi Luigi Russolo” (Barcelona) serà una fabulosa estilogràfica  “Andy Warhol – Elvis Presley” de ST Dupont numerat “471 de 1964” (1964 va ser l’any què Warhol va crear el retrat d’Elvis Presley) i amb l’inscripció de la mítica frase de Warhol “In the future everyone will be famous for fifteen minutes” (En el futur tothom serà famós durant 15 minuts) què revela el seu desig de posicionar-se al mateix nivell què les seves peces i immortalitzar alhora art i artista.http://www.studioforum.net/concours/2012/index2012.html

http://gracia-territori.com/russolo.php


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada