dimecres, 29 d’octubre del 2014

28 PREMI RUSSOLO: PALMARÈS i CONCERT DE THÉO MARTELET


 La tercera setmana del festival tenia com a protagonistes la votació del premi del públic del 28è Premi Internacional Luigi Russolo i la primera de les activitats d’aquest LEM 2014 que posa un peu en el cinema: el jove Théo Martelet i la seva banda sonora per al clàssic de terror mut, El Gabinet del Doctor Caligari. L’audició per a la votació del públic de les obres presentades al 28è Premi Internacional Luigi Russolo va arrancar a l’Auditori MACBA a les 8 de la tarda del passat divendres i es va allargar ben bé fins les 10. Uns dies abans el jurat del Premi Russolo ja s’havia reunit, de manera que just abans que Théo Martelet pugés a l’escenari es va poder anunciar el palmarès, així com el resultat de la votació del premi del públic, que havia tingut lloc aquella mateixa tarda. (Més avall en aquesta pàgina, el palmarès complet) El Gabinet del Doctor Caligari va arrancar amb el propi Martelet a la trompeta i el theremin, Rénaud Martelet al clarinet baix i LT Caramel al theremin i el control dels dispositius electroacústics. El discurs desplegat va ser molt lliure, obert però tanmateix va aconseguir moments de gran intensitat sonora, nodrint de força expresiva una pel·lícula que no en va es considera la joia del cinema expressionista alemany.

28 Premi Internacional Luigi Russolo Barcelona, a 23 d’Octubre de 2014
El jurat del Premi Internacional Luigi Russolo, reunit a Faverges, l’1 de juny i a Barcelona, el 23 d’octubre de 2014, format per:

Philippe Blanchard, Carme Pardo, Lluís Nacenta, Nuno Rebelo, Lina Bautista, Albert Guitart, Rénaud Martelet, Pierre Jolivet, Bernard Donzel-Gargand, Víctor Nubla, Lucy Tcherno, Georges Castagné, Jean Louis Belmonte, Dmitry Vasiliev.

Ha decidit, d’entre les 48 peces de 24 països presentades, concedir els següents premis:

Gran Premi Luigi Russolo: “Age” de John Nichols III (USA)
1er premi Luigi Russolo:
 “Age” de John Nichols III (USA)
2on premi Luigi Russolo: “Kali-yuga” de Loïse  Bulot (FR) i “Les ailes” de Sunjin Lee (South Korea) (ex-aequo)           
3er premi Luigi Russolo: “Forêt” de Franco Alberto Pellini (ARG)
Menció Gianfranco Maffina per la innovació en la composició: “Santa Barbara Portraits“ de Pietro Dossena  (IT)
Menció Rossana Maggia per la innovació en l’ús de la veu humana: “Forêt” de Franco Alberto Pellini (ARG)
Menció especial del Jurat pel desenvolupament de les possibilitats d’un sol tipus de material:  “Vague Image” de Wen Bihe (CHINA)
El premi del Públic: “El sendero hacia lo profundo” de Rocío Belén Cano (ARG)


Un CD amb les peces guanyadores serà editat per Monochrome Vision Label (Moscou).


ST DUPONT
El Gran Premi Luigi Russolo és donació de l’empresa ST Dupont. En 2014 consisteix en l’estilogràfica  “Humphrey Bogart” ST Dupont, Edition Thématique Bogie Night (valorada en 900 €).


amb el suport de:
Région Rhône Alpes – Ville d’Annecy – Conseil Général d’Haute Savoie – Ajuntament de Barcelona – Generalitat de Catalunya / Departament de Cultura – SACEM
altres entitats associades al premi:
Experimental Studio Slovak Radio (Bratislava) – Pacific 231 (Dublin) – La Soierie (Faverges) – École de Musique de Faverges – Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) – Monochromevision (Moscou)

LEM