dimarts, 11 de novembre del 2014

RESUM DE LA QUARTA SETMANA DEL LEM

SEGON ENCONTRE EN L’ESPAI-TEMPS (dijous 6 de novembre)
Una nova ocasió d’assistir a un moment irrepetible

Jorgen Teller, Carles Mallol i Sebastià Jovani


Jørgen Teller va arribar de Copenhague amb una guitarra modificada, cordes de baix i seqüències modals que tant oferien contrast al recitat de Sebastià Jovani com feien d’embolcall atmosfèric a les evolucions de Carles Mallol, a mig camí entre la dansa i el teatre mut. Tots tres improvisaren buscant el punt espai-temporal de trobada entre les seves respectives disciplines. Una reflexió sobre la Història i una llarga llista d’espècies animals extintes des del segle XIX van completar una acció hipnòtica i de gran complicitat amb el públic que va aconseguir alterar les quatre dimensions a les quals fa referència el nom d’aquest cicle.

 UNA NIT DE POR (divendres 7 de novembre)
Difícil Equilibrio, Goblin i Zero fan història




Goblin


Hi havia moltes ganes de Goblin el passat 7 de novembre a La Fontana de Gràcia. L’assistència multitudinària d’un públic ben variat així ho atestiguava. La primera visitia a la Península de Goblin havia aixecat espectació i Claudio Simonetti i els seus no van defraudar; tot i que algún desorientat seguia pensant que anava a veure un concert. No. Es tracta d’alguna cosa més. Un concert, sí, però també una pel·lícula. Un espectacle, en definitiva, molt especial, únic, gegant, majestuós. Poder veure un clàssic com Suspiria amb la banda que va crear la seva banda sonora interpretant-la en directe és una experiència que s’ha de viure almenys un cop a la vida.  


Difícil Equilibrio

Difícil Equilibrio, el power trio de prog-rock que va precedir Goblin, es presentaven en aquest concert del LEM amb la seva formació habitual més un saxo que aportava noves textures a una banda de so potent, dens, fort i de discurs ple, interessant i carregat de referències “simfonites”. La seva actuació va ser impecable, crua i compacta, i va deixar ben clar perquè són una de les bandes de referència del gènere a casa nostra.


Zero

Finalment, Raül G. Pratginestós, àlies Zero, va donar-nos les bones nits amb tota una lliçó d’història de l’electrònica on es va passejar per on va voler, des d’acid house a techno primitiu; una delicatessen exquisita tan divertida com inspiradora.


Vinfonies 2014
VINFONIES (dissabte 8 de novembre)
Segon any consecutiu al LEM


La iniciativa, nascuda a Vilafranca del Penedès fa cinc anys i que també se celebra al LEM des de l’any passat, va tenir lloc la tarda de dissabte, en dues sessions plenes de públic amant del vi i de la música. L’ocasió s’ho valia: moment de fer la degustació dels vins dels cellers VallDolina, Jané Ventura, Azul y Garanza, La Vinyeta i Celler Credo, i l’escolta simultània de les peces sonores que Adele Madau, Enrique Tomás, Federico Monti, Edwin van der Heide i Rayo-60, havien compost per a aquests vins. Escolta profunda, tast profund, comunicació entre els sentits… un altre moment màgic del LEM 2014.