divendres, 28 d’octubre del 2011

2 de novembre: DERIVAS SENSORIALES: TORRADO, PICÓ, MOREY, LACUESTA, NUBLA, VIRGILI...

 vol. 10 de la Biblioteca para Misántropos 2011


La Biblioteca para Misántropos 
i la Congre amb Pèsols Foundation
us conviden a la presentació del llibre

DERIVAS SENSORIALES

de

LLORENÇ TORRADO
DAVID PICÓ   
MIGUEL MOREY   
ISAKI LACUESTA     
VÍCTOR NUBLA
amb una il·lustració de portada de VIRGILI

Hi haurà intervencions dels autors i un refrigeri. Dia 2 de novembre de 2011 a les 20 h. a la Savíduría Rebés del carrer Comte Borrell, 123
http://saviduriarebes.blogspot.com/
una bodega que us captivarà


Els Orgues de Gràcia

Descripció del projecte

Gràcia Territori Sonor ha finançat el treball d'investigació, el registre fotogràfic i la redacció del text. En aquest projecte que es presenta Gràcia Territori Sonor proposa una edició del citat treball en un llibre, titulat "Els orgues de Gràcia". Una edició de mil exemplars que recull la classificació dels orgues, les entrevistes, les fotografies i un text central de reflexió i divulgació.
 Orgue de l'Esglèsia Parroquial del Immaculat Cor de Maria
Gràcia Territori Sonor és la responsable de la confecció de la Guia de Recursos Musicals de Gràcia, realitzada el 2007. A finals del 2010, es va emprendre la seva actualització i s'aprofità l'avinentesa per a dur a terme la clasificació dels cinc orgues de la Vila de Gràcia, que es troben a les esglèsies de Santa Maria de Gràcia, Nostra Senyora de Pompeia, L'Immaculat Cor de Maria, Sant Joan Baptista de Gràcia i Verge de Gràcia i Sant Josep.
El treball de classificació va dur-lo a terme el periodista i investigador musical Germán Lázaro i els orgues van ser fotografiats per Cecília Vázquez. Aprofitant la circumstància, es va el·laborar llargues entrevistes amb Wenceslao Guarro (de l'Associació Catalana de l'Orgue), la gran organista gracienca Montserrat Torrent, Klaus Fisher, organer també de Gràcia i els organistes de les pròpies esglèsies.

Com a resultat de tot el procés, no només s'ha pogut classificar tècnicament una part oculta del patrimoni organístic en general, sinó que s'han recollit nombroses anècdotes i detalls sobre la seva història i construcció, així com també s'ha confeccionat un interessant retrat humà de totes aquelles persones que integren el món organístic, donant lloc a un text d'indubtable atractiu no només per a especialistes, sinó també per al públic en general.
Orgue de l'Esglèsia de Sant Joan Baptista de Gràcia

Tots aquells que estigueu interessats en contribuir a fer realitat aquest projecte podeu fer ja les vostres aportacions a través de la pàgina web de Verkami: