dimecres, 2 de novembre del 2011

DISPOSITIU DE CAMP MAGNÈTIC

El Dispositiu de Camp Magnètic proposa una mirada sobre quatre àmbits diferenciats de l’experimentació musical que, no obstant això, comparteixen l’atreviment d’interrogar els processos de creació i producció de l’art sonor al marge de la uniformitat estilística de les tendències a l’ús, a través de l’experiència de proximitat del cos i de l’entorn: el bricolatge sonor, o com extreure música dels objectes quotidians no musicals; l’apropiacionisme sonor, o com atorgar una segona forma als sons preexistents; el paisatge sonor, o com entendre musicalment els sons que ens envolten, i la veu com instrument, o l’exploració sonora de les possibilitats del nostre cos.

Aquest dispositiu proposa quatre sessions monogràfiques dedicades, cadascuna d’elles, a un d’aquests quatre àmbits, a través d’intervencions de diferents formats, des del concert a la instal•lació passant per la performance i les activitats dirigides al públic familiar, i que permet aproximar-se al treball d’alguns dels més destacats i representatius artistes d’aquest vessant de l’exploració sonora.



Dies 3, 4 i 5 de novembre: Bricolatge sonor

Aproximacions a una deconstrucció de la instrumentació musical. Propostes que rede-fineixen les metodologies d’execució, en unes ocasions otorgant als objectes qualitats sonores inaudites i en d’altres desplaçant els usos habituals de l’instrument. El resultat és una forma d’experiència sonora lúdica, creativa i d’elevat component escènic.





03.11.11 – 20 h. – Concert (3 €) 
Mil Peseta's (Barcelona): Uni, Dori, Teri

Kara Hraan - xilòfon i teclat
Lriol Ouna - bateria
Aoger Rtrofe - contrabaix
Pduard Mont de Ealol - guitarra





Cèl•lula d’intervenció musical que parteix d’un concepte sonor proper al cabaret dadà i al happening. Duen a terme els seus concerts en simbiosi amb l’espai en què es produeixen i el seu repertori mai és el mateix. Els seus integrants col•laboren de forma regular en els diversos projectes de Pascal Comelade.


04.11.11 – 20 h. – Acció (3 €)
Néboa (Galicia): Datae Plus; Crujida Marcial


Néboa és el nom rera el qual s’amaga el músic, videoartista i escriptor Javi Álvarez. Format a l’àmbit de l’art conceptual, Néboa treballa a partir del mètode del circuit ben- ding, convertint les seus intervencions amb hardware i dispositius analògics modificats en un autèntic teatre d’objectes. Ha actuat en nombroses ocasiones al festival Sónar i es dj resident a diversos espais de Barcelona.


05.11.11 – 11:30 h - 
Activitat familiar (entrada gratuïta): Xavi Lozano (Badalona): Tubs del món


Músic especialitzat en aerófonos tradicionals, ha treballat amb artistes tan diversos com Carles Santos, La Fura dels Baus o Cabo San Roque. També ha estat presentador i assessor de progames televisius d’educació musical i en l’actualitat dedica bona part del seu temps a la didàctica i la pedagogia, amb actuacions i tallers sobre com fer música a partir d’objectes i materials reciclats.