dijous, 20 de desembre del 2012


Any i mig després de la publicació de "See no evil Hear no evil Speak no evil", el grup de Barcelona Midnight Zombie Alligator ens ofereix el seu segon llarga durada, "Nova Sico", que demostra la intensa activitat de la banda en aquests últims mesos. El grup torna a confiar en l'autoproducció, en aquest cas de forma més rellevant ja que han estat ells mateixos qui s'han encarregat de l'enregistrament i mescla dels temes, tot i que tornant a confiar el màster a alb-estudi, on ja es va fer la masterització del primer àlbum.

Estem davant d'un treball molt més complex que el seu predecessor, un àlbum conceptual en el qual les lletres de les cançons narren una trama que es desenvolupa al llarg del disc. En el transcurs dels 6 talls se'ns explica la història d'un microbiòleg que ha de sobreviure en un món arrasat a causa d'un apocalipsi zombie.

Aquesta proposta és molt més homogènia que el primer llarga durada però al mateix temps hi ha una gran varietat d'estils i sons en cadascuna dels seus temes, amb moments melòdics i contundents a parts iguals, mostrant així l'evolució de les composicions de Midnight Zombie Alligator.

"Nova Sico" forma part d'un projecte coral que engloba el llibre "Alfa i Omega" escrit per Sergi G. Oset, i el curtmetratge "Corpus Earthling" dirigit per Alejandro Moreno. Un treball complet i meticulós, difícil de trobar a dia d'avui, i que ens remet, en una escala més modesta, a obres com The Wall de Pink Floyd o Tommy de The Who.



Enllaços:
www.midnightzombiealligator.com
http://midnightzombiealligator.bandcamp.com
www.facebook.com/midnightzombiealligator
www.facebook.com/corpusearthling
http://www.bubok.es/libros/219273/Alfa-i-Omega