dilluns, 3 de novembre del 2014

LEM 2014: QUARTA SETMANA


LEM06112014
Teller, Mallol i Jovani

JØRGEN TELLER + CARLES MALLOL + SEBASTIÀ JOVANI (Copenhague/Barcelona)
2on ENCONTRE ESPAI-TEMPS
Dijous 6 de novembre, 20 h
Seu de GTS
Igualada, 10
Taquilla inversa

Tornem a trobar-nos en una situació veritablement inquietant. El segon dels Encontres en l’Espai-temps d’aquest LEM, concebut perversament per fer trontollar les certeses, aplega tres homes de moltes paraules, dites de moltes maneres, i també propietaris del silenci. Jørgen Teller toca la guitarra i la manipula també amb l’electrònica, diuen que sap algun secret sobre l’energia, Carles Mallol manipula el temps coreografiant-lo i dotant-lo del sentit que no tenen les coses que passen i Sebastià Jovani l’omple de l’arquitectura de les paraules molt abans que el propi temps s’en hagi adonat. Tots tres han publicat, produït i col·laborat a molts països i amb molts altres artistes. Tots tres coneixen l’instant en què les coses poden passar, tots tres l’han trobada al llarg de les seves fascinants trajectòries.


DifícilEquilibrio
Difícil Equilibrio

DIFÍCIL EQUILIBRIO (Badalona)
Divendres 7 de novembre, 21 h
La Fontana
Gran de Gràcia, 190-192
20 € / 15 € anticipada (3 concerts)

Power trio badaloní format el 1995 per alguns dels membres de la banda barcelonina Clan, formació progresiva de la dècada dels 80 hereva del so King Crimson. Joan Santanach (guitarra), Joan Francisco (baix) i Lluís Rodrigues (bateria i veu) van estar educats en el rock progresiu i l’experimentació sonora, però pel discurs de Difícil Equilibrio es van carregar també d’altres influències còsmiques que van del minimalisme al sorollisme i de l’ambient a la new age, vertebrant així un so dens i poderós. La seva àmplia discografia (7 discs editats des de 1997) recorre les moltes formes de l’experimentació musical i la seva veterania sobre els escenaris augura un concert de gran voltatge. Al LEM 2014 ens presentaran les cançons del seu darrer treball, La Pèrdua (Musea, 2013).


SimonettisGoblin
Simonetti’s Goblin

CLAUDIO SIMONETTI’S GOBLIN PERFORM SUSPIRIA (Roma)
Divendres 7 de novembre, 22 h
La Fontana
Gran de Gràcia, 190-192
20 € / 15 € anticipada (3 concerts)

És un honor per al LEM acollir la primera visita a la península de Goblin, grup responsable d’algunes de les millors bandes sonores del cinema de Dario Argento, el mestre del giallo. I encara més gran l’honor si es tracta d’un show tan especial com el que ens oferiran: la banda sonora de Suspiria interpretada en directe mentre es projecta aquest clàssic del cine de terror italià. Fundats a mitjans del 70 amb clares influènices del rock progresiu i simfònic de l’època (Yes, King Crimson, Genesis, Gentle Giant…) Goblin destaca també per una especial sensibilitat en la composició de bandes sonores. Per això en la seva discografia destaquen les col·laboracions amb directors com el propi Argento, George A. Romero, Michele Soavi, Joe D’Amato, Richard Franklin, Enzo G. Castellari o Luigi Cozzi.


Zero
Raül G. Pratginestós a.k.a Zero

DJ ZERO (Barcelona)
Divendres 7 de novembre, 24 h
La Fontana
Gran de Gràcia, 190-192
20 € / 15 € anticipada (3 concerts)

Zero és un dels DJs més reputats del clubbing català, un autèntic connaisseur de la història de l’electrònica en totes les seves vertents i un DJ inquiet que sempre ha donat sortida al seu coneixement enciclòpedic embarcant-se en tots els projectes i aventures possibles. En actiu des de 1990, al poc de començar es converteix en un dels DJs de referència de l’escena hip hop, co-funda 7 Notas 7 Colores (la banda que ho va canviar tot), ho abandona poc després per submergir-se en l’emergent escena techno barcelonina de mitjans dels 90 i des de llavors es prodiga per tot tipus de clubs, discoteques i festivals en sessions que van de l’acid-house al techno més contemporani o l’electrònica experimental i de vanguarda, una de les passions de Zero, que explorarà sense limitacions a la seva sessió amb nosaltres i per nosaltres.



vinfonies
VINFONIES (Barcelona)
Dissabte 8 de novembre, 19 h / 20 h
Seu de GTS
Igualada, 10
Inscripció 10 € (solament anticipada)
Dues sessions aforament limitat

Tornen els tasts sonors de les Vinfonies al LEM, després de l’èxit de la primera edició a Barcelona, durant el LEM de l’any passat, d’aquest projecte, del col·lectiu del mateix nom, que té lloc a Vilafranca del Penedès des del 2009. Cinc són els cellers que han proposat cinc vins per que s’inspirin en ells cinc compositors que han creat sengles peces d’art sonor: la compositora i violinista sarda Adele Madau, el madrileny Enrique Tomás, que dirigeix el Labor Für Elektroakustische Musik und Neue Medien a Linz, l’argentí Federico Monti, fundador de Discosnoise, l’holandès Edwin van der Heide director del Spatial Interaction Lab de la ArtScience Interfaculty del Conservatori de La Haia i el resident d’enguany a Gràcia Territori Sonor, el donostiarra Rayo-60, del qual ja us hem parlat en aquestes pàgines. Les seves músiques seran difoses en dues sessions d’escolta profunda i tast a cegues dels vins.

LEM

Estrena del disc "L'Argenté de Badalona" d'Oriol Tramvia


https://www.facebook.com/ORIOLTRAMVIAOFICIAL