dijous, 24 de novembre del 2011

Gràcia Territori Sonor i Sons de Barcelona presenten: Exposició Hertziosfera a la Biblioteca Jaume Fuster


GRÀCIA TERRITORI SONOR I SONS DE BARCELONA PRESENTEN UNA EXPOSICIÓ AMB LES PECES DELS PARTICIPANTS DEL TALLER HERTZIOSFERA A LA BIBLIOTECA JAUME FUSTER

DEL 25 DE NOVEMBRE AL 17 DE DESEMBRE; accés lliure

EL DISSABTE 3 DE DESEMBRE, A LES 17:45 h, PRESENTACIÓ DE LES OBRES AMB UN RECORREGUT EXPLICATIU A CÀRREC DELS MATEIXOS ARTISTES



Lina Bautista - Shhh!! 

Shhh!! és un recorregut amb parades específiques que proposa transformar la percepció de la realitat a partir de petites peces sonores, combinades amb el que passa en els espais en el moment que són escoltades. 
Les peces han estat creades a partir d'enregistraments de sons dels mateixos espais, o des de fora de la biblioteca i altres sons procedents de Freesound.org, editats i transformats; però únicament s'acaben de construir quan es mesclen amb els sons que es produeixen en l'instant que són escoltats, ja sigui sons procedents dels altres usuaris de la biblioteca o produïts automàticament, i pel que ocorre in situ.


Alex Geell - Hertziospheras


Fragments, segments, informació. Silenci, viatge,ordre, seqüències i circulacions.

Els sons es succeeixen com un recorregut d'experiències sonores que ens fan comprendre la realitat i associar-los amb un referent visual. Quan aquest referent desapareix, entrem en una dimensió atemporal de sensacions que ens permeten traslladar la nostra consciència i donar curs a la imaginació.

La Hertziosphera està sempre amb nosaltres, o millor dit, som nosaltres qui l'habitem. És inherent a la nostra escolta. Pren infinites formes i colors que pots apreciar i compartir amb els altres.

Hertziospheras, és una sèrie de composicions sonores que prenen com a referència el Paisatge Sonor del Barri de Gràcia. A "Hertziospheras II", els sons van ser gravats durant el mes d'octubre en l'entorn i l'interior de la Biblioteca Jaume Fuster, mentre que a "Hertziospheras I", el lloc escollit va ser la Biblioteca Vila de Gràcia, durant el juliol de 2011.


Sebastián Andrés Jara - Cau d'orella


instal·lació sonora

Acosta l'orella a la taula i escolta atentament!

Cau d'orella és una instal·lació sonora a partir del conte infantil "anem a caçar un ós" de Michael Rosen, que l'oient podrà escoltar en apropar-se a la superfície de la taula, tot interactuant amb la velocitat del relat mateix a través de sensors. La instal·lació està dirigida als nens i els convida a submergir-se en l'imaginari món dels contes.

Vine a la zona infantil de la Biblioteca a descobrir-ho!



Adrià Massanet - BIBVOC


El projecte BIBVOC intenta, sense prometre, aconseguir que els usuaris de la Biblioteca es comuniquin en veu alta sense molestar a la resta d’usuaris i amb l’absoluta complicitat de la direcció del centre. La idea es que els usuaris gravin les seves recomanacions amb la seva pròpia veu i que al final del dia es passin algunes de les recomanacions pel sistema de megafonia de la Biblioteca.