divendres, 29 d’abril del 2011

Gràcia Territori Sonor activa el dispositiu Trama Local


Durant quatre nits, Gràcia Territori Sonor proposa explorar els altres mons que viuen als intersticis artístics a Gràcia. Sis entitats del territori i sis aproximacions a la creació contemporània des d’òptiques que viatgen de l’abjecció pictòrica al cabaret patafísic, de l’experimentació sonora a la literatura fantàstica. Màgia Roja, Les Males Herbes, Eat Meat, Usted es un Colectivo, Circuit Torçat i Cabaret Hofmann són els sis col·lectius i entitats convidades a mostrar un tast de les seves línies de programació, en un cicle que pretén fer visible les moltes maneres que té aquest territori d’entrar en ebullició i crear noves realitats.

 AQUEST DIVENDRES 29 D'ABRIL: MÀGIA ROJA / LES MALES HERBES

-Màgia Roja...

Màgia Roja és un segell format al barri de Gràcia l'any 2009 creat per treure a la llum, promoure i difondre músiques d’inspiració màgica dins i fora de Catalunya.  Treballa en xarxa amb artistes, col·lectius i segells de tot el món amb l’organització de concerts, col·laboracions i l’edició de discs i vinils d’edició limitada.  Entre les seves edicions més recents es troben els títols de les formacions Qa’a i Huan, què han atret  l’atenció d’artistes i crítics internacionals com Hans Joachim Irmler (Faust),  Steve Stapleton (Nurse With Wound) i Julian Cope (Head Heritage).

...presenta HUAN amb INDIGENTS

Una fusió mística i sonora de dues formacions de Barcelona: Indigents es forma al 2009 a ran d’un encontre a l’estudi d’Ozonokids, i el que havia de ser en principi una simple col·laboració esdevingué el format actual: un duet format per Stephane Kerandel i Hector O inspirat en la figura neotestamentària de la Sagrada Família, amb un so basat en la manipulació de cintes, loops, amplificació de metalls i l’ús d’oscil·ladors i que esdevé una decadent i opressiva banda sonora ideal per a terrorífiques sessions de “giallo”. Per la seva banda, Huan és el projecte d’inspiració màgica de Victor Hurtado i Ben O’Mahoney: instrumentació polimòrfica, des de viola elèctrica, piano i flauta d'encantador de serps a plats de bateria, sintetitzadors modulars i instruments de creació pròpia, amb gairebé totes les possibilitats restants entre mitjans. Intervencions entre la pulsió sexual animalística, el cervell rèptil, el noise zen, el surrealisme, el salvatgisme més lliure i el minimalisme.

 
-Les Males Herbes...

Les Males Herbes és un projecte dedicat a promoure la literatura fantàstica, centrat en el terror i la ciència ficció, però sense oblidar-se d’aquelles realitats que s’escapen de tota catalogació raonable. L’eix central és una revista (en paper) de relats inèdits en català: un intent d’actualització de les publicacions pulp nord-americanes a través de la tradició fantàstica catalana, on és fácil trobar referències a Phillip K. Dick o Ray Bradbury alhora que a Pere Calders o Joan Perucho. Amb tot, la revista pretén donar veu a una literatura que sempre ha existit (submergida o no) al marge dels criteris del mercat editorial.

El projecte empara també altres tipus d’activitats, com el manteniment d’un blog de no-ficció (lesmalesherbes.blogspot.com) curull d’articles i reflexions sobre el gènere en totes les seves vessants; o la secció El fusell de Txarlton Heston dins els programa Tercera Fundació de Ràdio Sants.

...presenten Allà on creixen les Males Herbes; petit cabaret fantàstic

La revista dedicada a la literatura fantàstica Les Males Herbes ens presenta un petit espectacle de varietats articulat a partir d’alguns dels seus col·laboradors habituals. Un cabaret poc ortodox que es mourà entre el terror, la ciència ficció i el pur disbarat. Per una banda el músic, dibuixant de còmics i provocador d’espasmes intestinals Roger Pelaies ens deleitarà amb una sessió de Bibliomancia, un tècnica esotèrica que consisteix en endevinar el futur, el passat i el present, per mitjà de llibres, atzar i un xic de cara dura; a continuació Max Besora farà una lectura i interpetació de textos propis amb finals macabres, un recital del que anomenem Poesia-Pulp. Finalment es projectarà un capítol de CROATAN, una sèrie documental (realitat/fricció) realitzada per Jordi Sanglas, Marc Balfagon i Jordi Castells. El capítol en concret gira al voltant del traductor Miquel Cabal i un viatge que va fer al futur. Tot plegat tindrà com a amfitrions i presentadors a Pere Grament i Ramon Mas, editors de Les Males Herbes.