dimecres, 7 d’octubre del 2009

dijous 8 d’octubre

Nit Marabunta
Entrada lliure

Experimentem amb l'Art - Espai EArt
Torrijos, 68
20 h. / 8 pm
Freenètics (Badalona)

Freenètics és un projecte musical d’improvisació portàtil, intuïtiu i plenament sostenible: el trio format per Ferran Besalduch (saxo baix i altres metalls), Joan Antoni Pich (violoncel elèctric) i Tom Johnson (trombó baix) emulsiona les diverses arestes dels seus referents, del jazz al rock més elèctric passant per la contemporània, en funció de les peculiaritats de l’espai on s’hostatja. Un exercici de simbiosi i ecologia musical sense pal·liatius que juga amb les sonoritats aparentment greus que extreuen dels seus instruments per donar-hi una nova volada, fresca i a voltes inversemblant. Freenètics és un exemple clar del concepte d’evolució: voluntat d’exploració, adaptació al medi i mutacions inesperades.

La Caldera
Torrent d'en Vidalet, 43
21 h. / 9 pm
MISALUBA QUINTET DE FUSTA AMB CARLES HAC MOR (Barcelona)

El treball en progrés que va encetar Lucas Quejido l’any 2008 amb el projecte Misaluba Septet ha viscut una estimulant mutació amb aquesta nova proposta, resident enguany de Gràcia Territori Sonor, que redefineix el gruix de la formació (mantenint però alguns dels noms germinals del projecte com ara Ignacio Lois, Roger Atrofe o Miquel Àngel Marín) i vinculant-la de forma exclusiva a l’ús d’instruments de fusta. El punt de partida d’aquesta nova aventura són els textos de Carles Hac Mor que integren el poemari  Ho Vaig Fer Fer. A partir d’aquests haikus paraparèmics, Misaluba Quintet de Fusta continua explorant i explosionant els límits entre gèneres musicals i la seva història. Preneu nota.

MI Bar
Guilleries, 6
00 h.
MÚSICA RELACIONADA (Barcelona)

La nit dedicada a la presentació de la publicació Marabunta culmina reprenent el format de músiques relacionades capitanejades per sel·lectors ben especials. En aquesta ocasió, el consell de redacció en ple de la revista (Locusta Migratoria, Crematogaster i Solenopsis Invicta) exposarà les seves reflexions sobre la vida, l’univers i tota la resta a través del sedàs musical de (no podia ser d’una altra forma) l’entomologia. Però no patiu, aquesta no serà una lliçó magistral ni un acte de final de curs, sinó una trobada desinvolta amb la discoteca de tres pensadors que tenen molt poc de lletraferits i si bastant de conspiradors. Quan rugeix la Marabunta? Doncs a mitjanit, al Mi Bar.

divendres 9 d’octubre

MACBA Auditori
Plaça dels Àngels, 1
Ticket 6 €

21 h. / 9 pm
JOCHEN ARBEIT (Berlin)

Jochen Arbeit té molt a veure amb l’evolució del rock experimental teutó de les darreres dècades. Guitarrista d’Einstürzende Neubauten i exmembre d’una altra banda mítica de l’escena berlinesa dels 80, Die Haut, Arbeit atresora també una carrera en solitari potser no tan coneguda fora d’Alemanya però plena d’ingredients i actituds d’una riquesa incontestable. Peces per a dansa, cinema i teatre, col·laboracions amb cèl·lules d’activisme artístic com Bridge on the Wall... Tota una hiperactivitat nodrida d’esperit punk i dadà, assaonada amb incursions en l’electrònica i folrada amb l’elegància d’un sastre meticulós. Al MACBA aplegarà aquest conjunt d’estrats per presentar el seu disc en solitari, Arbeit Solo.

dissabte, 10 d’octubre

Caixafòrum - Auditori
Av. Marqués de Comillas, s/n

Ticket 4 €
Descomptes / descuentos / discounts:
+34 934768600


21 h. / 9 pm
BANDA D'IMPROVISADORS DE BARCELONA (Barcelona)

L’escena d’improvisació de Barcelona té per fi la seva pròpia selecció. Amb l’esportivitat característica dels creadors desacomplexats, el sorgiment de la Banda d’Improvisadors de Barcelona suposa un capítol llargament esperat per a la consolidació d’aquesta escena. De la mà d’un míster ple de recursos (Pablo Rega) i amb una alineació que reuneix músics de tots els espectres i fílies (Eduard Altaba, Ignacio Lois, Marc Egea, Tom Chant, Juan Crek, Quicu Samsó, Olga Àbalos, Juan Pérez, Frances Bartlett, Tino Regueira, Sisu Coromina, John Williams, Alain Lebrun, Xavier Garcia, Pope), la banda té ja afinada la punteria i llesta l’estratègia. La consigna: sortiu i gaudiu-ne.

diumenge 11 d’octubre

Niu, Espai Artistic Contemporani
Almogàvers, 208

Ticket 5 € (2 concerts)

20 h. / 8 pm
FERNANDO LAGRECA (Barcelona)

Arribat de l’Uruguai i establert a Barcelona des del 2002, aquest compositor i alquimista electrònic posa en pràctica un discurs que defensa amb la mateixa convicció la potencialitat del glitch, l’evanescència ambient o el pop en miniatura. Un gresol de tècniques fruit d’un inquiet esperit investigador que al LEM presentarà un nou viratge: amb Spaziergang, Fernando Lagreca s’endinsa en la deriva psicogeogràfica per fer un retrat del paisatge urbà del Poblenou construït a partir d’enregistraments de camp que donen com a resultat una obra plena de capes i matisos, densa i juganera alhora, on hi tenen cabuda guitarres malenconioses, lamentacions de robot i un acurat romanticisme.

21 h. / 9 pm
TEXAS SCIFI (Barcelona)

La irrupció i evolució del projecte Texas SciFi és plena d’energia i d’autenticitat: procedents de l’escena del power pop, Juanjo Fernández (ex Gnomalab) i Miki Martínez (ex Anorak) van creuar el 2008 els seus camins amb el germà d’aquest darrer, Rafa Martínez, i, armats de sintetitzadors analògics de l’estirp de Moog o Korg, van engegar una aventura electrònica que depura el seu bagatge adrenalínic transmutant-lo en un set precís i contundent. Figures/Freqüències és una proposta que ens convida a redescobrir i reinterpretar diverses encarnacions històriques del minimalisme electrònic, bastides per un component visual d’imaginació i concisió matemàtica.