divendres, 17 d’octubre del 2014

Oriol Tramvia finaltza "L'Argenté de Badalona"

 El 15 d'octubre hem donat per acabada la post-producció del disc d'homentage a l'Argenté de Badalona a alb-estudi.
 Oriol Tramvia, Albert Guitart

La poesia de l'Argenté es fonamenta en gran part en les paraules i la seva fonètica: jugant amb el llenguatge reflecteix la realitat que l’envolta, donant-li un nou caràcter amb la sonoritat dels mots.
Oriol Tramvia, coneixedor de primera mà de l’obra de l’autor, s’acompanya del grup de fusió Calamento i de la cantant gaditana Izä per oferir un emotiu tast dels poemes.

En musicar Joan Argenté l’Oriol hi posa un toc de flamenc en un intent clar de fusionar un català ortogràfic de pedra picada amb els aires del sud que ens evoquen un aire distès i festiu, amb l’objectiu
de buscar un contrast entre el que es diu i el com es diu.

Joan Ramon Guzmán, Oriol Tramvia

“La poesia pot ser bona o dolenta però el que no pot ser es avorrida” diu ell mateix. I fidel a aquest pensament ha bastit un espectacle per tal d’acostar Joan Argenté de manera desacomplexada a tota
mena de públics i auditoris.

La pre-producció la vam fer en Joan Ramon Guzmán, productor del projecte, amb l'Albert Guitart, qui ja havia col·laborat amb l'Oriol Tramvia en els darrers discs i a la seva etapa amb el Grup de Folk, i amb Grau Bardulet, el tècnic de so i propietari e Jump Studio, on es van fer els enregistraments i mescla.

Grau Bardulet, Oriol Tramvia, Albert Guitart

Les sessions d'enregistrament van ser disteses, en un estudi amb abundant llum natural i esplèndits equips de transistors i vàlvules que han ajudat, amb la bona mà d'en Grau, a definir un so càlid, molt mediterrani, que emmarca a la perfecció els arranjaments amb que els Calamento i la Ïza han embolcallat la veu i la guitarra de l'Oriol.

 Oriol Tramvia



 Pepe Camacho, Ramon Vagué Zuazo, Oriol Tramvia, Izä, Joan Ramon Guzmán i Xavi García 

http://ca.wikipedia.org/wiki/Joan_Argent%C3%A9_i_Artigal
http://ca.wikipedia.org/wiki/Oriol_Tramvia
https://www.facebook.com/ORIOLTRAMVIAOFICIAL
https://www.facebook.com/calamento
http://www.jump.cat/