dilluns, 7 de novembre del 2011

Gràcia Territori Sonor: LEM Emanacions

 

LEM Emanacions


La tasca exploratòria que Gràcia Territori Sonor duu a terme regularment en els paratges de la creació sonora local emergent es transmuta aquest proper divendres en un nou desembarcament a l'Espai Jove La Fontana. Quatre accions musicals a càrrec d'agents provocadors que treballen en els plecs clarobscurs de l'experimentació. Un viatge a racons ombrívols i fantàstics de la mà d'un conjunt de propostes directament arribades de l'inconscient musical més feréstec. 

l' 11 de l'11 de l'11, a partir de les 21 h, Gràcia Territori Sonor us obre les portes a d'altres dimensions sonores. Hi esteu tots convidats.

C-Utter
El seu nom no deixa lloc a l'engany: C-Utter és un mecanisme sonor esmolat que treballa en les nostres interioritats més amagades, tallant lligaments i alliberant pulsions subterrànies. Seguint un rastre de carmí que els ha dut del punk al noise i a l'industrial, C-Utter és un laboratori incansable on s'hi donen cita l'autogestió artística i la combativitat política, i que es materialitza en una proposta que opera en els entre-surts menys complaents de la performance, la videocreació i l'electrocució sonora. Acaben de ser inclosos a la compilació Saturación de mecanismos dedicada a l'experimentació industrial ibèrica i editat pel segell peruà Buh Records, al costat de noms com Francisco López, Macromassa o Carlos Villena.


 
Petit Comité del Terror
Es defineixen com un col·lectiu dedicat a la flagelació de l'art en qualsevol de les seves formes, la sublimació de l'absurd, l'hegemonia de l'error i la diversió onírica. Amb aquests ingredients, la farmacopea que s'en deriva no pot prendre una altra forma que la d'una Quimera sonora: bramuls electromagnètics, tronc d'instruments inèdits, urpes de circuit bending i una indòmita voluntat de reciclatge de l'inconscient. A més de les seves intervencions directes, que diseccionen a través de projectes com Contador Geiger o Lespectro, el Petit Comité del Terror és també una prolífica factoria de grimoris literaris i escriptures submergides. Una veritable cèl·lula d'intervenció que aquest divendres mostrarà tota la seva capacitat de proliferació.


 
Herpes
Herpes és un duet de sorollisme corporatiu format al 2009 per les entitats acròstiques P.S. i M.O, i que al 2010 va donar a conèixer el seu primer disc autoeditat, de títol homònim. La seva recerca es basa en l'exploració de les fondalades més ombrívoles del psiquisme humà, el contingut del qual fan brollar a la superfície per mitjà de calculades i gens compassives dosis de descàrrega sonora. L'objectiu d'aquesta operació és d'una lògica feréstega i contundent: exposar i curtcircuitar la placidesa amb què el món que ens rodeja ha esdevingut un camp de proves per a l'inhumanisme empresarial, la producció massiva i l'automatisme fabril. Y per a fer-ho, no dubten en emprar malèvolament algunes de les seves empremptes. El resultat: un trànsit hipnòtic com el sotragueig d'un transport de mercaderies donat a la fuga.


 
dj de la Muerte

Com si d'un personatge a mig camí dels deliris de Philip K Dick i l'slapstick fantacientífic de Douglas Adams es tractés, Javi Álvarez és un reconegut dandy del circuit bending -Néboa-, però també és un expert en les arrels gallegues del hip hop -Fluzo-, un delicat orfebre malencòlic -Dúo Cobra- i, també un psicotrònic oficiador de banquets musicals a partir de la seva perillosa habilitat amb els vinils. En aquesta ocasió es presenta en la seva versió solitària de dj per a signar l'epíleg d'aquesta nit d'aventures oníriques tot desxifrant els missatges ocults que s'amaguen sota l'alfabet de la seva particular fonoteca. Si penseu que el viatge a d'altres dimensions no inclou una invitació al ball, la seva sessió us treurà oportunament de l'error.