dimecres, 7 de juliol del 2010

LEM EMANACIONS


DIJOUS 15 DE JULIOL DE 2010 A LES 22 h.
ESPAI JOVE LA FONTANA
GRAN DE GRÀCIA 190-192
FONTANA
TIQUET 6 €

primera LEM-emanació a La Fontana. 

Les LEM-emanacions exploren 
mons paral·lels de l'escena local. 

Són diseminacions que cerquen la concreció 
del metall i els espectres de l’espai profund.


CUZO

El projecte de Cuzo, integrat per Jaume Pantaleón (ex 12twelve), Pep Caravante (també a Warchetype) i Álvaro Gallego (ex QA'A) és sens dubte una de les propostes de directe musical més catártiques i entregades de la ciutat. Una formació cimentada en la més estricta i apassionada honestedat sonora, que viu i transpira les seves composicions, robustes i instrumentals al·leacions de rock progressiu, psicodèl·lia, kraut i música descriptiva de cinema de terror dels setanta. Després del seu disc de debut, Amor y Muerte en la Tercera Fase, Cuzo prepara nous camins exploratoris a Otros Mundos, invocant ambientacions còsmiques a base de sintetitzadors i oscil·ladors que defugen la mera ornamentació i que brollen des de les mateixes vísceres de les peces, clavant les urpes als fonaments de la seva formació musical i emocional: de Jimi Hendrix a Blue Cheer, de Grand Funk Railroad a Dario Argento.



QVASAR

Si ens atenem a la definició que l'astrofísica proporciona dels quasars -L'acumulació de matèria a forats negres supermassius que dóna lloc a explosions de llum considerades les més poderoses de l'univers-, segurament ens farem una idea força aproximada del que aquesta formació integrada per exmembres de Muzak, Metamorfe, Three Fingers i Ufo Contact és capaç de desplegar damunt l'escenari: una energètica implosió de registres i textures que transiten pel rock progressiu, la psicodèl·lia, el freejazz o l'avant-rock, teixint cúmuls de sonoritats còsmiques en què la física de la improvisació hi té un paper primordial. Emanacions de l'espai profund en estat pur.

________________________________________________________


DISSABTE 17 DE JULIOL DE 2010 A LES 22 h.
OBSERVATORI ASTRONÒMIC DE CASTELLTALLAT
ENTRADA LLIURE
segona LEM-emanació a Castelltallat

ECLÍPTICA


en concert
LUCIUS WORKS HERE
CHRISTIAN DERGARABEDIAN

durant el mes de juny de 2010 Lucius Works Here i Christian Dergarabedian han realitzat una residència a l’Observatori Astronòmic de Castelltallat. Tenien com a objectiu compondre música a partir de l’observació del cel amb l’astrònom Toni Guntín, i de l’observació de la Terra amb l’artista Jordi Girbén. Mostraran en directe les obres compostes en sengles concerts a l’Observatori.

També hi haurà observació del cel i servei de bar.

com arribar-hi des de Barcelona: 

1. autopista Manresa - Túnel del Cadí: sortida Manresa Centre 
2. direcció Solsona / Lleida 
3. desviament Lleida-Cervera (Eix Transversal) 
4. kilòmetre 114 sortida Aguilar de Segarra-Fonollosa 
5. indicació a l'esquerra - Castelltallat (a mig camí de Fonollosa) 
6. seguir durant 6 km la pista asfaltada fins a l'Observatori. 

Duració del trajecte 1h 20 m.

coordenades GPS: N 41.7935  E 1.6324