dimarts, 20 de maig del 2014

Presentació prèvia de "Unity", el nou treball de Rasta Glover

Rasta Glover , projecte musical amb més de dues dècades de vida , va presentar el passat dissabte 10 de maig al Teatre Guiniguada (carrer Taula de Léon s / n - Les Palmes de Gran Canària ) el seu nou disc , Unity , un homenatge a Bob Marley .  


Per a l'ocasió , el músic africà va comptar amb la participació d'una banda de luxe formada per José Quintana ( guitarra i direcció musical ) , Fran Tamayo ( guitarra ) , José Carlos Cejudo ( baix) , Yeray Rodriguez ( bateria ) , José Alberto Medina ( teclats ) , Moneiba Hidalgo ( cors ) , Mirian Fleitas ( cors) i Elio Moreno ( saxo ).

 Per a aquesta producció discogràfica , Rasta Glover ha comptat amb diferents col · laboradors així com amb una banda de músics experimentats dins de l'escena reggae a nivell estatal. La producció s'ha realitzat entre Les Palmes de Gran Canària i Barcelona i ha estat autoeditada pel mateix artista.

Entre els músics que apareixen en els crèdits del disc destaquen Oscar White ( bateria ) , Fernando Redondo Dinky ( baix) , Josep Blanes ( trombó ) , Narcís Valenzuela ( trompeta ) , Jimy Jeanks ( saxo ) , Kumar Sublevad ( rap ) , Jeff Rock ( rap ) , Ras Manel ( teclats ) , Ricard Durany ( guitarra ) , Aaron Feder ( guitarra ) o Sengane Ngom ( percussió ) .  

La producció és responsabilitat del grancanari Fernando Redondo Dinky , músic establert a Barcelona i que forma part del projecte Alma Afrobeat Ensemble . També va ser l'encarregat de l'enregistrament del disc en l'estudi Bon Só ( Barcelona ) i de les mescles ( en Slow Walk Records ) . El mastering és obra d'Albert Guitart a alb-estudi.


La temàtica de les cançons de Rasta Glover està enfocada bàsicament " a despertar la consciència social per a una millor comprensió de la vida en què ens movem , des d'un punt de vista i del coneixement existencial , cosa que considerem summament necessari per a l'analisi i transformació de les persones en l'entorn social; imprescindible per l'evolució de la humanitat ", assegura el seu líder .


La música encaixa perfectament en el concepte Word Music , encara que l'essència és fonamentalment reggae , amb moltes pinzellades de root , dub , funk , ska i afrobeat . Rasta Glover porta més de dues dècades a Canàries i ha estat un dels precursors d'aquest estil de música a les illes . Posseeix una de les veus més carismàtiques del gènere , compon tots els temes que interpreta , lletra i música.


Esperem veure la seva presentació aviat més a prop de casa nostra. 

http://www.rockencanarias.com/2014/05/rasta-glover-toma-el-teatro-guiniguada-con-unity/
https://www.facebook.com/rasta.glover

http://www.slowwalkmusic.com/