dimarts, 10 de febrer del 2015

XXIX PREMI INTERNACIONAL D’ART SONOR LUIGI RUSSOLO CONVOCATÒRIA 2015


El premi internacional Luigi Russolo és un dels més prestigiosos concursos de composició electroacústica. Es va iniciar l’any 1979 com a homenatge al pintor i compositor Luigi Russolo, el creador de la música sorollista. Inicialment i durant 40 anys el Concorso Internazionale Luigi Rusolo va ser organitzat per Gian Franco Maffina i Rossana Maggia a la Fundazione Russolo-Pratella (Varèse). 
Després d’una pausa breu el concurs reaparegué l’any 2010 coorganitzat per 
Studio Forum i Gràcia Territori Sonor en el context dels festivals Le Bruit de la Neige (Annecy) i LEM (Barcelona).
Per sisè any consecutiu aquest edició es realitzarà en dues localitzacions, Zones Refuges Editions (Doussard – França) el 31 de maig de 2015 i al mes d’octubre de 2014 en el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).
OBJECTIUS DEL CONCURS
Studio Forum (Annecy- Festival Le Bruit de la neige) i Gràcia Territori Sonor (Barcelona – LEM) anuncien novament el concurs Luigi Russolo – Rossana Maggia, ara en la seva vint-i-novena edició amb l’objectiu de fomentar la creació de música experimental i electroacústica especialment aquella que està basada en la semàntica sònica de Luigi Russolo.
CONDICIONS PER A PRESENTAR UNA PEÇA
El concurs està obert a participants de qualsevol país, compositors/artistes menors de 35 anys a la data del 15 d’abril de 2015. Hi ha una sola categoria. Cada participant pot presentar una sola peça.
No hi ha tarifa de participació en el concurs.
L’edició de 2015 és de temática lliure. 
La peça ha de tenir una durada d’entre 6 i 10 minuts.
La peça s’ha d’enviar:
Abans del 15 d’abril 2015 (data límit)
Ha d’estar enregistrada en estèreo en un CDR marcat exclusivament amb el títol de la peça.
El CD s’ha d’acompanyar de: 
-Una descripció curta de la peça sense mencionar-ne el nom del compositor.
- Un currículum separat de l’autor.
- Una fotocòpia del DNI/passaport de l’autor.
Adreça de correu: 
STUDIO FORUM
7 rue du Forum
74000 Annecy – France
Cada participant haurà d’enviar un correu electrònic confirmant l’enviament del paquet a la següent adreça: 
stforum@studioforum.net
Aquest any, els treballs també es poden enviar amb https://www.wetransfer.com/ (els documents en PDF o Word. El so en Aif o Wav…) a stforum@studioforum.net
JURAT
El jurat es reunirà el dia 31 de maig 2015 a Zones Refuges Editions (Doussard), escoltarà totes les peces rebudes i decidiran un 1er, 2on i 3er Premi i seleccionaran 10 peces per a participar en la final de Barcelona. Els resultats del concurs s’anunciaran a l’octubre 2015 amb la presentació de les peces seleccionades durant un concert al MACBA (Barcelona) en el context del Dispositiu LEM.
PREMIS
S’atorgararan els següents premis:
A Doussard:
 · Luigi Russolo : 1er, 2on i 3er Premi
 · El Jurat de Faverges seleccionarà 10 peces per a participar en la final de Barcelona.
A Barcelona:
 · Gran Premi Luigi Russolo (d’entre els 3 premis Luigi Russolo)
 · Menció Rossana Maggia per la millor peça què incorpori veus o onomatopeies.
 ·  Menció Gianfranco Maffina per la millor peça què incorpori idees originals de composició.
 · Menció Especial del Jurat.
 - Un Premi Especial del Públic serà atorgat en una sessió oberta al MACBA durant el LEM 2015.
- Un CD amb les peçes guanyadores serà editat per Monochromevision Label (Moscú)
- Cada artista guardonat rebrà 10 còpies. 
- La participació en el concurs implica el consentiment de l’artista perquè la seva peça formi part del CD editat per Monochromevision Label .
- Es realitzarà un concert per a mostrar les peces guardonades a l’acusmonium de Studio Forum durant el festival Le Bruit de la Neige.
-  Les peces participants seran incloses en els arxius sonors de Studio Forum i Gràcia Territori Sonor.
- Les peces guanyadores s’anunciaran a les respectives webs del festival Le Bruit de la Neige i de Gràcia Territori Sonor.
- Les peces guardonades s’emetran al programa de ràdio Música i Geografia a l’FM de Barcelona.
ST DUPONT
- El 2012, l’empresa ST Dupont de Faverges va proporcionar generosament regals pels tres guanyadors. El primer premi va rebre una estilogràfica Ligne 1, un producte creat l’any 1977 just dos anys abans de la primera edició del concurs (Varese, Itàlia). La història de ST Dupont està íntimament lligada a l’Ècole de Musique de Faverges ja què molts dels seus treballadors històricament han estat i són membres de la coral i la mateixa escola està localitzada dins una antiga seu de producció de la empresa.
En l’edició de 2013 el regal del “Gran Premi Luigi Russolo” (Barcelona) va ser una l’estilogràfica  “Andy Warhol ” de ST Dupont numerada 471 de 1964. En 2014, el regalo para el “Gran Premio Luigi Russolo”  (Barcelona) va ser la pluma estilográfica “Humphrey Bogart” ST Dupont, Edition Thématique Bogie Night (valorada en 900 €)
El 2015, el regal per al “Gran Premi Luigi Russolo” (Barcelona) serà la ploma estilogràfica “Orient Exprés edició limitada N°618/1883” ST. Dupont. Aquest objecte és representatiu del moviment, velocitat, dinamisme i espai futurista (Valorada en 1.400 euros).
PARTNERS
Organitzat per: 
Studio Forum
Gràcia Territori Sonor
amb el suport de:
Région Rhône Alpes – Conseil Général d’Haute Savoie – Ajuntament de Barcelona – Generalitat de Catalunya / Departament de Cultura – Zones-Refuges – SACEM
altres entitats associades al premi:
 Experimental Studio Slovak Radio (Bratislava) – Pacific 231 (Dublin) – École de Musique de Faverges – Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) – Monochromevision (Moscou)