dimarts, 7 d’octubre del 2014

LEM 2014 PRIMERA SETMANA


barro 
BARRO
Dijous 9 d’octubre, 20:30 h
La Fontana
Gran de Gràcia, 190-1921
10 € / 8 € anticipada (3 concerts)

Tret de sortida del LEM 2014 energètic i efervescent amb aquest power trio de recent formació i que acaba d’enregistrar el seu flamant primer disc, Gloria Infierno. Barro són tres instrumentistes de llarga experiencia en l’escena catalana, Lluís Cots (bateria), Marc Terrassa (baix) i Ramon Marc Bataller (saxos) han estat presents en un munt de projectes prou coneguts, com ara Madee, The New Raemon, Eh! o Tokyo Sex Destruction. La música de Barro és un trepidant viatge estilístic: noise, surf, hip hop, rockabilly, psiquedèlia, post rock, blues… gèneres que el trio revisa amb certa dosi de cruesa i una atmosfera de ciència ficció suggerida pel so galàctic del saxo, modificat amb pedals d’efectes. Atenció, de Barro i del seu impactant directe se seguirà parlant.


zombie_zombie
ZOMBIE ZOMBIE
Dijous 9 d’octubre, 21:30 h
La Fontana
Gran de Gràcia, 190-192
10 € / 8 € anticipada (3 concerts)

El seu aclamat homenatge a les bandes sonores del cinema de terror, Zombie Zombie Plays John Carpenter (Versatile, 2010), va atreure l’atenció internacional sobre aquest duet, format per Etienne Jaumet (sintetizadors, caixes de ritmes modulars analògiques, efectes, veus) i Cosmic Neman (bateria, percussió, veus). Des d’aquella declaració de principis, s’han succeït les gires i diversos projectes individuals, l’edició d’un nou disc, Rituels d’un Nouveau Monde (Versatile, 2012), i alguna anècdota misteriosa -Lady Gaga va samplejar en el seu disc Artpop (Interscope, 2013) la versió que Zombie Zombie va enregistrar del tema Rocket Number 9 de Sun Ra-, mentre el duet francès ha seguit explorant el vessant més ritualístic de la seva música, a la recerca d’una dimensió màgica i hipnòtica, basada en el so dels sintetitzadors analògics i el trànsit rítmic.

dj_marcelle 
DJ MARCELLE / ANOTHER NICE MESS
Dijous 9 d’octubre, 22:30 h
La Fontana
Gran de Gràcia, 190-192
10 € / 8 € anticipada (3 concerts)

Coneguda com “la John Peel femenina” pel seu programa setmanal a la ràdio DFM d’Amsterdam, que condueix des de fa 20 anys, DJ Marcelle és també resident en diversos clubs d’altres ciutats europees, com Viena, Berlin, Hamburg i Linz. Algú va definir les seves sessions com una perfecta combinació de sorpresa, aventura, diversió i educació. Ella ho explica així: “Toco qualsevol estil mentre sigui fresc, atrevit, nou, xocant, viu, espontani, confús, i/o no massa destre.” I la comparació amb el mític Peel no és superficial: ell va ser el seu mentor i amic durant molts anys. Inspirada també per les avantguardes del segle XX (especialment Fluxus i Dadà), per l’art de l’absurd de Monty Python i per l’experimentació en l’àmbit de molts i diferents gèneres, Marcelle té un exahustiu coneixement històric de les músiques underground.

rayo_60 
RAYO-60 & DAVID SOLER



WORLD SPACE WEEK
ATENCIÓ:NOU HORARI
Divendres 10 d’octubre, 22 h
Museu Marítim de Barcelona
Av. de les Drassanes s/n
Entrada lliure

Gràcia Territori Sonor torna a col·laborar per segon any consecutiu amb la World Space Week, l’esdeveniment mundial de divulgació de la ciència i la tecnologia a l’espai. El LEM passarà per les naus del Museu Marítim amb un concert de Rayo-60, el resident a GTS d’enguany, que ja vam poder escoltar al Sónar fa uns mesos. Rayo-60 és el projecte unipersonal del donostiarra afincat a Barcelona Ander Agudo per explorar els territoris de l’ambient. Un treball que convida a tancar els ulls i deixar-se portar per la seva capacitat d’evocació; feedback, drones i el poder de la repetició, la manipulació i el sampling. La música de Rayo-60 proposa un diàleg emocional i és al mateix temps un viatge per les geografies de la imaginació. En aquesta ocasió estarà acompanyat per David Soler, guitarrista i prolífic investigador dels llenguatges sonors.

ABANS DEL CONCERT

Taula Rodona

 19 h – 21 h “Navegació ahir, avui, demà”
Agustín Martín (UPC) 
Les estrelles han estat tradicionalment el sistema de navegació que ha permès als viatgers orientar-se, especialment a alta mar quan desapareixien altres referències visuals. 

Jordi Corbera (ICGC) 
La navegació per satèl·lit (GNSS), el conegut GPS, és la base de la navegació avui per terra, mar i aire. 
Manuel Hernández (UPC), Professor de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels – UPC”
Com ens orientem més enllà de l’òrbita terrestre, on ja no hi ha cobertura dels sistemes GNSS. L’orientació amb les estrelles seguirà guiant-nos, com des de fa milers d’anys, en els nous reptes de l’exploració espacial.



noir_noir 
NOIR NOIR (Mataró)
Dissabte 11 d’octubre, 21 h
Hangar
Passatge del Marquès de Santa Isabel, 40
10 € / 8 € anticipada (3 concerts)

Hi ha punts de trobada, en aquest món que vivim ara, per sort, amb músiques que ja van sacsejar el món (de la música) als anys setanta i vuitanta. No és una bestiesa considerar que si el “moviment” industrial lluitava a l’avantguarda d’una guerra contra l’asfíxia de certes convencions un pèl més metabòliques que aquelles contra les que lluitava el punk, aquesta victòria està assolida i, alhora, metabolitzada per la societat melòmana. Hem conquerit l’univers sonor i el soroll és un camp que triomfa també sobre d’altres desfetes del mal gust. Noir Noir n’és un exemple: projecte iniciat per David Vellvehi Galindo l’any 2010, de paisatges sonors de límits obscurs, entre els power electronics i l’industrial. Èpic, espiritual, de ressonància màgica i feréstega psiquedèlia. Compten amb un sol disc al mercat, editar V.I.T.R.I.O.L. (Triangulum Ignis, 2011).

dwellings_and_druss 
DWELLINGS AND DRUSS
Dissabte 11 d’octubre, 22 h
Hangar
Passatge del Marquès de Santa Isabel, 40
10 € / 8 € anticipada (3 concerts)

Dwellings and Druss són Chris Haslam i Paddy Shine, membres del col·lectiu de cosmonautes experimentals Gnod, sorgits de l’entorn del mític centre neuràlgic de creació artística Islington Mill de Salford, Manchester (Regne Unit). Des de 2011 Gnod s’ha ant convertint en el cap visible de l’escena psiquedàlica/noise underground anglesa gràcies a les extraordinàries crítiques el seu primer disc, In Gnod We Trust (Rocket Recordings, 2011), cosa que els ha dut a convertir-se en un dels 10 grups venerats ferventment per Julian Cope a la seva última ressenya “Drudion” al web seminal Head Heritage. Amb aquest nou projecte, el duo fusiona krautrock i psiquedelia/noise amb trance i ambient de manera que tot cristalitza en un minimal tech-noise despullat creat amb electrònica analògica. El seu primer disc Gnod Presents… Dwellings and Druss, descrit per Boomkat como “Ike Yard es troba amb Cluster a l’estudi de Mark Ernestus” va ser editat el febrer de 2013 pel segell irlandès Trensmat. El seu proper treball, Level 3, verà la lluma aquesta tardor en el mateix segell.

dj_blue_foto_pilar_pujol 
DJ BLUE
Dissabte 11 d’octubre, 23 h
Hangar
Passatge del Marquès de Santa Isabel, 40
10 € / 8 € anticipada (3 concerts)

Són anys d’incansable investigació musical els que DJ Blue porta reunint una de les col·leccions de discs més important de la ciutat i educant el gust de dues generacions. Aquest músic i experimentador dels plats és cada cop més un mite, sobre tot des que no es prodiga tant als escenaris. El seu pas per algunes edicions del LEM en la passada dècada deuen romandre en la memòria dels qui van tenir la sort d’assistir-hi. I el tornem a tenir aquí, aquest cop per tancar una nit intensa i sense concesions. Dani Blue és un home que respira música des de molt jove i contagia la seva passió amb tant rigor com emoció. Una sessió seva és un espai anímic en el qual resulta irresistible entrar. Mestre de les textures i les densitats, és un explorador que pot divulgar com ningú els misteris que s’amaguen en la música.



escoltan’s cada setmana a la FM de Barcelona
▶ Música i Geografia tots els dilluns a les 18h als 96.6 Mhz i tots els dijous a les 19h als 107.7 Mhz


LEM 2014 PUNT D’INFORMACIÓ

© nomdenoia
© nomdenoia
A PARTIR DEL 6 D’OCTUBRE
MORITZ I GRÀCIA TERRITORI SONOR ET CONVIDEN A UNA CERVESA 
SI RECULLS EL PROGRAMA DE MÀ AL PUNT D’INFORMACIÓ LEM 2014 I DIUS LA CLAU DE PAS…
_______________

GTS_MORITZ
PUNT D’INFORMACIÓ

llibreria Taifa
carrer Verdi, 12
GRÀCIA
 si demanes un programa del LEM i dius “Bressol de Gat” et convidem a una Moritz (Una cervesa per persona. Existències limitades)