dimarts, 14 d’octubre del 2014

LEM 2014: SEGONA SETMANA


2014-06-12 obrirull
NOMDENOIA
INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ
Divendres 17 d’octubre, 19 h
Seu de GTS
Igualada, 10
Entrada lliure – aforament limitat


El treball gràfic de Pau Badia sota l’àlies de Nomdenoia és solament una de les facetes d’aquest artista polifacètic, arquitecte, clarinetista de l’orquestraCanvis Vells i malabarista de les paraules. En les seves vinyetes, que són instantanis esclats de sentit, el talent de Pau Badia ens mostra el món d’una manera tan evident com inesperada. Cada imatge de Nomdenoia es forma en el moment que un element qualsevol de la realitat quotidiana esdevé un dilema imprevist que atorga un nou sentit emocional a allò que inicialment es representava. La seva obra gràfica és un infalible exercici d’imaginació analògica i un feliç encontre entre el subconscient i l’aparent tangibilitat de les coses i les idees. Nomdenoia és aquest any responsable de la imatge gràfica del LEM.


encontres01_e
ROSALIND HALL + MONTSE COLOMÉ + JOAN VINUESA
1er ENCONTRE ESPAI-TEMPS
Divendres 17 d’octubre, 20 h
Seu de GTS
Igualada, 10
Taquilla inversa – aforament limitat 

 
Els Encontres en l’Espai-temps són el resultat d’una de les mutacions de què parlàvem en la introducció d’aquest programa. Les Impronits, que van néixer l’any 2008 com a laboratori en directe d’improvisació musical i que en la seva evolució van incorporar també la dansa, han ampliat el camp expressiu: música i dansa es troben amb l’escriptura i la veu en clau de creació instantània. Per començar el cicle, s’enfrontaran al misteri del temps i l’espai (oberts) la coreògrafa i ballarina Montse Colomé, que és algú que veu on tots creiem que no es veu res, la saxofonista i performer Rosalind Hall, convidada del LEM aquest any i que pot interpelar l’instrument amb llenguatges veritablement propis, i el pintor, escriptor i disident de la poesia, enamorat de la imaginació,Joan Vinuesa. Valor afegit: improvisaran plegats. Oportunitat: única.



agape_2014

ÀGAPE
Diumenge 19 d’octubre, 13 h
Casa Almirall
c/ Joaquín Costa, 33
Entrada lliure

La celebració dels sentits té alguns moments àlgids en el LEM i un d’ells és Àgape: el ritual de la cuina, la música, les paraules i les imatges es produirà de forma efectiva a la Casa Almirall, aquest cop de la mà de Marco Bellonzi, un dels fundadors del projecte GulaLab que investiga les relacions entre l’art, la ciència i la gastronomia i que desenvolupa diversos projectes d’intel·ligència artificial en el camp de la cuina, Pau Badia, al qual ja hem definit com a artista polifacètic i la nostra convidada australiana, Rosalind Hall. Han estat treballant unes quantes setmanes per determinar els elements que intervindran en el ritual i que no solament veurem i escoltarem sinó que també ens menjarem en una nodridora cosmologia d’accions i transversions multisensorials, en receptes argumentals i ingredients de les més diverses procedències.


LEM