dilluns, 14 de novembre del 2011

DISPOSITIU DE CAMP MAGNÈTIC - 2a setmana




Dispositiu de Camp Magnètic proposa una mirada sobre quatre àmbits diferenciats de l’experimentació musical que, no obstant això, comparteixen l’atreviment d’interrogar els processos de creació i producció de l’art sonor al marge de la uniformitat estilística de les tendències a l’ús, a través de l’experiència de proximitat del cos i de l’entorn: el bricolatge sonor, o com extreure música dels objectes quotidians no musicals; l’apropiacionisme sonor, o com atorgar una segona forma als sons preexistents; el paisatge sonor, o com entendre musicalment els sons que ens envolten, i la veu com instrument, o l’exploració sonora de les possibilitats del nostre cos.

Aquest dispositiu proposa quatre sessions monogràfiques dedicades, cadascuna d’elles, a un d’aquests quatre àmbits, a través d’intervencions de diferents formats, des del concert a la instal•lació passant per la performance i les activitats dirigides al públic familiar, i que permet aproximar-se al treball d’alguns dels més destacats i representatius artistes d’aquest vessant de l’exploració sonora.

 
Dies 17, 18 i 19 de novembre: Apropiacionisme


La cultura de l’apropiacionisme parteix de la reutilització de fonts sonores per a la seva posterior reel·laboració, creant noves situacions a partir d’elements pre-existents. L’apropiacionisme treballa a partir de la noció del collage mitjantçant dispositius electrònics com el sampler i està molt lligat a corrents com el radio-art. 


 17.11.11 – 20 h. – Concert (3 €)
Adrià Bofarull / Joan Saura (Barcelona)


Una proposta intergeneracional de dos músics que treballen amb el sampler com a element central. Joan Saura és un dels mestres espanyols en aquest camp, amb una carrera de més de tres dècades en què ha transitat pel rock experimental, la improvisació i nombrosos projectes per a dansa i teatre. Bofarull, per la seva banda, és un dels joves sampleristes més consolidats i respectats de l’actualitat. El seu darrer disc, sota el nom artístic de Dargelos, Corte y confección, ha estat unànimament el·logiat per la crítica.

18.11.11 – 20 h. – Acció (3 €)
Anki Toner (Barcelona): File Under Toner; Resistance Emotional Mixwww.ankitoner.com


Històric de l’escena experimental,  membre fundador de la mítica banda Superelvis, és un dels majors especialistes i teòrics en l’àmbit de l’apropiacionisme. El seu treball musical al respecte es vehicula a través del projecte en solitari File Under Toner, en què desplega les possibilitats que es deriven de processar suposats rebuigs sonors de cd’s i vinils. Gestiona el segell musical Hazard Records, que edita exclusivament obres de domini públic, i es el coordinador de les activitats divulgatives d’Experimentaclub. Important: Es demana al públic que porti CD's que no faci servir ja que s’empraran per la intervenció





19.11.11 – 11:30 h - 
Activitat familiar (entrada gratuïta)
25 Hombres (Menorca): T: R: A:


Col·lectiu d’activisme artístic format en el camp del radio-art, el seu treball parteix de l’apropiacionisme i el collage sonor per a confeccionar denses i complexes obres dotades d’un fort component social. A l’actualitat tenen la seva base d’operacions a l’illa de Menorca, on, a través de l’associació Crtl Z, imparteixen nombrosos tallers de radio-art dirigits a tots els públics i ultimen la creació de la primera emissora municipal de Ciutadella.