dilluns, 2 de març del 2015

LA COBLA PATAFÍSICA 2015 - 2001. CABOSANROQUE

 CaboSanRoque porta la seva col·lecció de sons a l’Arts Santa Mònica


CaboSanRoque presenten a l'Arts Santa Mònica l'exposició "La cobla patafísica. 2015-2001", una mostra antològica de les màquines instrumentals que han creat durant el els darrers catorze anys. L'exposció defuig l'intent de definir o explicar CaboSanRoque a través dels treballs realitzats en àmbits com les arts escèniques o la música, per centrar-se exclusivament en la seva col·lecció de sons i els artefactes sonors que els produeixen.

Què és, o què fan, exactament CaboSanRoque? Per a alguns CaboSanRoque és un grup de música amb una llarga trajectòria; per altres són uns performers que, armats de diferents artefactes, munten espectacles diversos; i, finalment, per als que contemplen les màquines que fabriquen sense tenir massa presents les seves músiques, aquestes podrien considerar obres d'art.

No obstant, hi hauria alguna cosa a afegir: CaboSanRoque són col·leccionistes (patafísics) de sons. Les seves màquines i espectacles produeixen nous sons que, com en les col·leccions de segles passats, es mouen entre el rar i el bell, entre l'erudició i la curiositat, tot això condensat en l'espai i en el temps en els seus particulars gabinets de col·leccionista. Una col·lecció de sons significa entendre la multiplicitat del món sonor, trobar un significat ocult i aprehendre, en el terreny personal, la magnitud del meravellós davant el descobriment de cada nou so. I ens vam quedar meravellats davant els sons que aconsegueixen extreure de les seves andròmines.

Activitat relacionada amb l'exposició
inauguració - Segona planta - 03.03.2015 / 19:00 h
CaboSanRoque amb Pierre Bastien - Segona planta - 12.03.2015 / 20:00 h
CaboSanRoque amb Carles Santos - Segona planta - 21.03.2015 / 200:00h
CaboSanRoque amb Truna - Segona planta - 26.03.2015 / 20:00 h
CaboSanRoque amb Pascal Comelade - Segona planta - 02.04.2015 / 20:00 h
Comissariat:
Roger Aixut, Laia Torrents i Moisés Puente
Disseny expositiu:
Cube bz
Sonorització:
Guiu Llusà
Fotografies:
Inga Knölke
Producció executiva:
Oriol Caba
Catàleg:
Fabulatorio - Arts Santa Mònica
Organitza:
Arts Santa Mònica – Departament de Cultura
Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona – Institut de Cultura 

www.artssantamonica.cat
NDP_CABOSANROQUE_CAT.pdf