dimarts, 15 de juny del 2010

GRÀCIA TERRITORI SONOR ET PROPOSA UNA PARTICULAR GUIA EXPLORATÒRIA DEL SONAR 2010

Dijous 17; SonarComplex (13:00 h)

JUAN MATOS CAPOTE

Al·liè a les ansietats d'etiquetatge, el treball de Juan Matos Capote pot reconeixe's com a rigurosa investigació del que coneixem com a circuit bending, tot i que el més just seria considerar-lo com a un exemple d'orfebreria tecnològica en el seu sentit més renaixentista: la precisió d'un rellotger i l'entustiasme d'un humanista.  I entre alquímia i alquímia electrònica, encara li resten forces per a endegar projectes de mil·limètrica conspiració sonora sota el segell de Circuit Torçat (www.myspace.com/juanmatoscapote)


Divendres 18; SonarHall (13:00 h)

FARAÓN

José Roselló (ex 12twelve) desplega els episodis del seu projecte en solitari; un projecte tan ambiciós com conceptualment ric i musicalment exquisit. Una cosmogonia musical de múltiples ramificacions en què es troben, mil·limètricament citades, intuicions còsmiques, idil·lis electrònics i percusions esdevingudes veritables pensaments sonors. Tot en un mateix moviment harmònic, com una volta celest calculada i desaforada alhora (www.myspace.com/faraonfuturo)



Dissabte 19; SonarComplex

HUAN (17.30 h)

Victor Hurtado, la força creativa rera la formació QA'A, s'endinsa en els viranys més primitivistes i màgics de la música amb aquest projecte juntament amb Ben O'Mahoney. Una intrusió alimentada d'instrumentacions molt variades, des de la viola elèctrica a la flauta d'encantador de serps passant per sintetitzadors modulars i aquell vell i encara estrany instrument anomenat veu. Música visceral i viva com un organisme a voltes moribund, a voltes sobreexcitat (www.myspace.com/huanchapter59)



MACROMASSA (21 h)

Imprescindible per a entendre el per què però sobre tot el com de l'experimentació sonora de les darreres tres dècades en les seves vessants industrial, dadà i submundial, el projecte de Victor Nubla i Juan  Crek torna després d'haver-se permès unes fraccions de segon de repòs. Una represa crua i sense concessions, armada d'audiogenerador, clarinet elèctric i un grapat d'idees tan rotundes com difícils d'explicar. La resta és silenci. (www.myspace.com/macromassa)