dimarts, 27 d’abril del 2010

Cd recopilatori d'ALTAIR

La discogràfica mexicana Luna Negra s'ha decidit a editar un recopilatori d'una hora de durada amb temes extrets dels tres discs de la formació barcelonina de Rock Progressiu.

Els discs originals daten de 1990 (Altair, Sirius records), 1999 (Fantasías y Danzas, Luna Negra), i 2006 (3, Mellow records).

La distribució es farà bàsicament per Nord Amèrica i Japó, podent-se realitzar encàrrecs per a Europa contactant amb els mateixos músics (alfredoarcusa@hotmail.com).

La principal feina a l'estudi ha estat equilibrar tres enregistraments tant diferents. Els dos primers, en format de duet de bateria i teclat, estaven a volums i, sobre tot, equalitzacions tant diferents que han obligat a digitalitzar-los de nou ajudant-nos de l'equalització externa del Chandler Limited EMI Curve Bender, un quatre paramètric estèreo a transistors que ha fet miracles amb els enregistraments més antics (finals dels 80s).

Una bona ocasió per revistar una de les bandes principals del progressiu dels 90s a casa nostra.

ANTORCHA AMABLE al LEM DE PRIMAVERA 2010

tres nits de músiques deslateralitzades
segona nit

Antorcha Amable

Antorcha Amable és un duet musical integrat per violoncel (Andrés Blasco, aka Truna) i veu (Begoña Tena), acompanyats d'una instrumentació que es mou entre la tradició, el somnieg de joguina, l'object trouvée i els artefactes sonors inventats per Truna en la seva vessant de luthier electrònic. El resultat d'aquests encontres és una Hybris, una multiplicitat sonora que integra melodia i brogit, ésser humà i  màquina, el popular i l'experimental. Des del 2005, les seves investigacions musicals els han dut a configurar un estil propi al que anomenen, molt convenientment, "fantàstic", poblat de registres i gèneres que conviuen als plecs quàntics de móns quasi impossibles i de folclors imaginaris: del cabaret hipnòtic a les atmosferes de l'espai profund passant per l'exotisme futurista.

divendres 30 d'abril 21h.
Auditori del MUSEU D’ART CONTEMPORANI DE BARCELONA (MACBA)
plaça dels Àngels, 1. entrades: 5 €