dimarts, 11 de desembre del 2012

PROGRAMA DE RESIDÈNCIES GTS 2012/2013

 "No es la voz que ordena la historia, es el oído." (Italo Calvino)

El programa de Gràcia Territori Sonor de residències 2012 conclou amb la tercera edició del projecte Nodescartisres com a laboratori de treball interdisciplinar amb artistes emergents que cursen les seves residències enguany en les quatre entitats històriques de Nodes de Gràcia.

Els artistes que portaran a terme el projecte de recerca conjunt durant aquest mes de desembre són: Anna Rubirola (La Caldera), Joao Lima (tragantDansa), Lucía C. Pino (Experimentem amb l’art) i Maria Rodés, la resident d’aquest any a GTS, que a més ha participat en el laboratori Eclíptica 2012 i és la primera dels tres compositors que han estat convidats a treballar en la tercera fase del projecte Domus, un projecte d’I+D+I desenvolupat per Gràcia Territori Sonor i l’illa Diagonal a partir de l’any 2010 amb l’objectiu de dissenyar un software capaç de generar so a partir del diàleg amb l’arquitectura de l’edifici i de paràmetres variables com ara l’afluència de públic, climatologia, etc.

Domus descarta l’aspecte intrusiu i massificat del que coneixem com a fil musical i proposa una ambientació sonora en transformació constant. Des de la seva activació, Domus ha anat evolucionant, tant a nivell de programació com de continguts sonors amb el concurs d’artistes i enginyers.

Enguany enceta la seva tercera fase especialment en la direcció d’establir un sistema de residències de tres compositors anuals que contribuiran a enriquir els continguts del dispositiu treballant amb l’enginyer i músic Albert Guitart, responsable de la continuïtat del procés evolutiu del sistema. Maria Rodés conclourà doncs el seu any de residència a GTS sent la primera d’aquests residents. A continuació, en 2013, prendran el seu lloc els compositors Guillermo Martorell i Paco Jordi.

http://gracia-territori.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada