dijous 14 d’octubre
La Fontana
Gran de Gràcia, 190 – 192
21 h: LES AUS
(Manresa / Sant Celoni)
En el terreny de la fauna sonora existeixen diversos tipus d’ocells: de grans fondalades, amants de la pesca aquàtica, amb ales inservibles o els destinats a decorar les nostres rutines des de l’interior d’una gàbia, entre d’altres. El duet d’aus rapaces que formen Arnau Sala i Mau Boada respon a aquella espècie habituada a la cacera a través de paisatges escarpats, capaç de planejar durant llargues distàncies i amb un instint de supervivència hereu dels millors depredadors de la no wave, el sorollisme i la improvisació. Al LEM els considerem uns exemplars imprescindibles per a la supervivència de l’ecosistema sonor: exemplars feréstecs com aquests no sovintegen.
22 h: THE MAN WITH A HYENA
(Barcelona / Dublin)
Des de la seva explosiva irrupció al 2008, la Banda d’Improvisadors de Barcelona ha esdevingut una fèrtil laboratori del qual no han deixat de sorgir potentíssimes emanacions: des de joint ventures puntuals fins a escamots estables com IED’8 o aquest power trio d’improvisació que aterra al LEM aquesta nit. The Man with a Hyena respon a un salvatgisme cruel i rialler alhora, el que despleguen Javier García al contrabaix, Dani Domínguez a la bateria i Tom Chant als saxos i al clarinet. Una descàrrega en què cadascun dels tres es multiplica damunt l’escenari fins a crear un esclafit tan capaç d’ermar pastures com de fer brollar salts d’aigua d’entre les roques.
23 h: NARWHAL
(Barcelona)
Cristian Subirà (Summer Recreation Camp) i Simon Williams (Jahbitat) defineixen aquest projecte a partir d’una concorreguda escena de referents en què hi conflueixen des de Terry Riley fins a Four Tet passant per Les Aus i Brian Eno. Més enllà de noms i denominacions, el cert és que la proposta de Narwhal ofereix un trànsit sonor en què la meditació i el goig tribal es donen la mà, dibuixant paisatges coberts per la lluïssor d’una matinada inacabable i solcats al mateix temps en les seves profunditats per un batec gairebé animal. Narwhal és un indret musical on brolla la possibilitat del xamanisme i de l’electrònica, dels esperits del bosc i les guitarres posseïdes.
divendres 15 d’octubre, 21 h
MACBA Auditori
Plaça dels Àngels, 1
AFTER WOLMAN
(Sant Sebastián / París)
Aquesta primera incursió del dispositiu LEM al Macba s’emmarca en el conjunt d’activitats que el museu dedica a l’exposició Sóc immortal i estic viu, de Gil J. Wolman, un dels més inquiets i polièdrics representants del moviment lletrista. Amb l’objectiu d’explorar les línies de continuïtat d’aquest corrent, After Wolman obre una nit triàdica pels meandres de la poesia, l’experimentació fonètica i la materialitat dels signes que comptarà amb la participació de la performer i artista plàstica Esther Ferrer, els lletristes François Poyet i Gerard-Phillippe Broutin i un interludi d’espacialitzacions de peces d’Isou, Lemaître i el mateix Wolman seleccionades per Frédéric Acquaviva, compositor electroacústic i comissari de l’exposició.
dissabte 16 d’octubre, 21 h
Circuit Torçat
Terol, 8
Entrada gratuïta
Aforament limitat
SARA HERCULANO
(Badajoz)
El primer treball discogràfic d’aquesta artista de Badajoz sembla invocar la necessitat d’aquell silenci que dóna forma a les coses. Shhhhhhhh és una reflexió sonora que dibuixa extensos paratges i moviments subtils, un retrobament amb l’escolta gronxada per les veus del que passa inadvertit i que malgrat tot –o potser per això– conforma la saba mateixa de la nostra experiència. Electrònica de paladar suau i espurnejant, com un glop d’aigua d’agulla, que promet (amb veu baixa, és clar) una trajectòria que sens dubte caldrà seguir de prop. Al LEM d’aquest any us proposem acompanyar-nos al Circuit Torçat en aquesta tonificant exploració. Segur que el vostre esperit ho agrairà.
dissabte 16 d’octubre, 22 h
Eat Meat Raw Gallery
Alzina, 20
Entrada gratuïta
ORIOL ROSSELL
(Barcelona)
El retrat d’Oriol Rossell podria correspondre ben bé al d’un inquiet humanista en què conflueixen totes les perspectives i tècniques possibles. Des de la composició de peces sonores per a projectes de dansa fins al periodisme musical passant pel comissariat de festivals i la creació musical pròpia. En aquest vessant, el treball d’Oriol Rossell escalfa motors en el territori del glitch i el click&cut, però la seva maquinària abandona ràpidament tot etiquetatge per a desembocar en un procés molt particular, ple de textures, subtils digressions i laborioses modificacions de l’espai-temps. Com en tot humanisme, en el seu so la matemàtica i els humors de l’esperit troben una fèrtil confluència. Degusteu-la amb l’avidesa que es mereix.
diumenge 17 d’octubre, 13 h
Casa Almirall
Joaquin Costa, 33
entrada gratuïta
ÀGAPE
(Barcelona / Sant Lluís / Selva de Mar)
Aquesta edició del dispositiu multisensorial Àgape té un context molt especial, ja que coincideix amb el 150è aniversari de la Casa Almirall. I com que efemèrides d’aquest tipus mereixen una ritualística i uns oficiants a l’alçada, aquest any la sinestèsia musicopoeticogastronòmica arriba de la mà d’uns convidats tocats en la majoria per l’encanteri de la tramuntana. Enric Cervera, alquimista sonor desacomplexat que formà part de projectes històrics com Tropopausa, Naïf i, actualment, Les Anciens, compartirà efluvis amb Joana Brabo, micropoetessa de macrotalent i part indispensable d’Anna Blume Fan Club. Amb ells, Pere Pina i Ramon Solé, melòmans gastronòmics i amfitrions de la conxorxa. Salut i àgape!
RECORDA - RECUERDA - REMEMBER
LOCUS SOLUS
és el mot de pas per aconseguir el programa de mà i una Moritz de franc als punts d'informació del LEM
RAVAL:
Casa Almirall
carrer Joaquín Costa, 33
(de dilluns a dijous de 20 a 2 h)
GRÀCIA:
La Cerveseria
plaça de la Revolució de Setembre de 1868, 3
(de dimarts a diumenge de 12 a 24 h)
(Una sola cervesa per persona. Existències limitades)
_______________________________________________________________________________________
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada