dilluns, 28 de novembre del 2011

RUMOR. Una instal·lació sonora de l'Albert Guitart.

 
Rumor és una peça que vol incitar a la reflexió sobre les relacions entre la saturació informativa i la pèrdua de significació del missatge en el context actual, especialment en l'àmbit del discurs polític.

Vivim en una societat en què la circulació de signes es multiplica exponencialment fins a extrems en què el llenguatge veu esvaïda la seva potencialitat comunicativa -i per descomptat transgressora: la hipertròfia del missatge acaba convertint els fluxes d'informació en un aparell de censura que transforma la significació en una xarxa de brogits sense espessor, en un rumor latent i constant.

El rumor que desplega aquesta instal·lació mostra com el poder s'apropia del llenguatge i el converteix en un aparell de narcosi. La manipulació d'aquest llenguatge ja no passa per la supressió o interrupció del mateix, sinó per la seva proliferació desmesurada, en un procés d'inflació del signe que comporta una dramàtica devaluació del sentit. Fer de les coses un soroll de fons que desemboca en el silenci.

Rumor és una instal·lació sonora d'Albert Guitart inclosa al Dispositiu de Camp Magnètic concebut i coordinat per Gràcia Territori Sonor.

text: Sebastià Jovani


Enllaços:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada