dimarts, 13 d’octubre de 2009

dissabte, 17 d’octubre

La Fontana, Espai Jove de Gràcia
Gran de Gràcia, 190 - 192

Ticket 6 € (3 concerts)

21 h. / 9 pm
FARAÓN (Barcelona)

De les cendres de 12twelve han sorgit avatars que recullen el testimoni d’un concepte sonor ple d’ambició, energia i catarsi experimental. José Rosselló, el que va ser bateria de la desapareguda banda, il·lustra perfectament aquest ideari amb el seu projecte en solitari Faraón: una obra d’enciclopedisme musical sense fissures ni condicionants. Un treball de maduresa en tres volums, com les grans nissagues: Futuro, Cosmos i Joseth, en què les percussions i l’electrònica es donen la mà amb uns resultats d’inesgotables matisos: psicodèlia, drones, ambient... L’U esdevenint Múltiple: autèntica metafísica musical.

22 h. / 10 pm
PROJECTE KALDUK - TEJERO (Barcelona)


El treball en progrés a dues bandes de Ramon Calduch i Mireia Tejero (i resident de Gràcia Territori Sonor aquest 2009) és una investigació truculenta i plena d’humor negre sobre les diverses manifestacions de la por i l’angoixa. Una recerca que dóna sortida a les pulsions i a les malaltisses companyonies que forjem sempre amb el plaer i el dolor. El divà d’aquests particulars psicoanalistes es nodreix d’una maquinària terapèutica completa i complexa: instruments (saxo, baix, guitarra), gravacions manipulades, imatges distorsionades, samplers, síntesis i veus. Després d’aquesta descàrrega, el contacte amb la dimensió desconeguda serà un autèntic viatge de plaer.

23 h. / 11 pm
QA'A (Barcelona)


La festa de cloenda del LEM d’aquest any té una màgia egipcíaca: a Faraón el segueixen QA’A, la revelació de l’Off del 2007 i residents al 2008, que ara es presenten consumats i amb un disc sota el braç, Chi'en, enregistrat per Zlaya Hadzich i produït per Victor Hurtado amb la col·laboració de Hans Jocahim Irmler, de Faust. Remenant als estrats de la psicodèlia i del kraut rock, la música de QA’A és una espiral que s’ageganta i s’enriqueix com un mantra: bulliciosa, hipnótica i també lírica, la seva proposta ha assolit un grau de solidesa inqüestionable que promet desplegar-se aquesta nit sense un sol instant de concessió. Els déus poden dormir tranquils: el llinatge està garantit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada