dimarts, 22 de juliol del 2014

20 ANYS DEL PRIMER LEM DE LA HISTÒRIA

 El 23 de juliol es compliran 20 anys del primer LEM, organitzat per l’associació Laboratorio de Música Desconocida l’any 1994

     
El primer LEM de la història va tenir lloc del 23 al 30 de juliol de 1994 a la sala Transformadors de Barcelona, dins del programa "Rollo Positivo II: Salvad Júpiter", organitzat per 6 col·lectius de la ciutat: Barcelona Taller, LMD, La 12 Visual, De Calor, La Papa i La Porta, i dedicat al recent impacte del cometa Shoemaker Levy sobre el planeta Júpiter entre el 16 i el 22 de juliol.
El LEM va ser la programació que va preparar LMD (l'associació Laboratorio de Música Desconocida), i va ser concebuda per Víctor Nubla i Juan Crek (Macromassa). Hi van participar els següents artistes: Alain Baumann Stocha, Tina Gil, Jakob Draminsky Højmark, Rafael Metlikovez, Mark Cunningham, Joan Saura, Anton Ignorant, Pep Figueras.
El LEM estava concebut com un dispositiu permanent: durant 8 hores diàries es desenvolupava un ambient sonor multifocal creat per Macromassa. Al migdia s'interrompia per donar pas a un concert-vermut en un format anomenat "cabaret científic".

Dos anys després, l'associació Gràcia Territori Sonor va reprendre el LEM fins avui dia, amb successius i diferents formats



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada